Update

Per Brændgaard blev dømt for voldtægt og blufærdighedskrænkelse – og har fået 1 år og 2 måneders fængsel. I mine øjne viser dommen, at man nu i større grad lytter til offeret og ikke mindst vægter samtykke eller manglen på samme. Så på den måde er det en sejr for ikke alene den voldtagne kvinde, men også de mange voldtagne kvinder, som gennem tiden har måtte se deres gerningsmænd gå fri. Oftest ved – som også nu – at blive skudt i skoene at være ´psykisk syge´ eller ´psykisk ustabile´. En bemærkning som da også var Per Brændgaards sidste – nemlig lige at påpege at kvinden var psykisk ustabil og han da gerne ville tilbyde sin hjælp!

Så stor tak til specielt to kvinder som det sidste år har kæmpet en gæv kamp for at sikre vi får en samtykke-lov – Kirstine Holst og Rulle Grabow Westergaard- som har kæmpet og kæmper en indædt kamp. Begge har måttet og må tåle megen chikane og meget grove kommentarer. Men kampen værd! Jeg mener denne dom vidner om, at tingene har flyttet sig. Næste skridt er at få sat en fed streg under kravet om samtykke ved sex – men det kan kun være et spørgsmål om tid før den lov er på plads.

Samtykkelov omgående – tak!

Lige nu er der fokus på at Per Brændgaard – krammeterapeut – er blevet sigtet for voldtægt. Det er i sig selv en skærpende omstændighed at have nogen i behandling og have sex med dem. Men alt det er op til retsvæsenet at vurdere.

Når man læser Per Brændgaards vanvittige forklaringer og undskyldninger for at en kvinde har anmeldt en voldtægt mod ham, bliver det meget klart, hvorfor det er så afgørende at vi får en samtykkelov. Nu. Voldtægt eller ej – så er det jo tydeligt, at de ikke har været enige om sagen. Den må være et meget klart signal til enhver forstandig politiker om, at vi skal have lov om samtykke til sex. Og det kan ikke gå hurtigt nok.

Når man læser Per Brændgaards ene mere vilde udtalelse efter den anden, udviser han ikke alene aparte tanker ifht kvinder, seksuelle overgreb osv men gør det også svært at være forfatter. Faktisk umuligt. For selv med den mest krøllede forfatterhjerne kan man ikke opfinde så megen volapyk og besynderlige forklaringer uden at have indtaget ulovlige stoffer. Et så bragende forfølgelsesvanvid, som Per Brændgaard lægger for dagen og forklarer voldtægtsanmeldelsen med, er i sig selv bekymrende. Hvilken kvinde (som iøvrigt har søgt krammeterapi) kunne dog drømme om at gå gennem en så slidsom affære som en voldtægtsanmeldelse og senere retssag er, fordi Per Brændgaard måtte mene at 9/11 ikke fandt sted. Eller var imod krigen i Afghanistan – som mange af os i øvrigt var og er.

Sidst men ikke mindst tænker jeg på den krænkede part. Det er helt urimeligt hvad hun skal tåle at læse offentligt i denne sag. Uden at kunne forsvare sig mod de ganske grove anklager Per Brændgaard fremfører mod hende. Per Brændgaard vil ikke udtale sig til politiet men gerne skamride medierne og endda komme med slet skjulte trusler mod kvinden. Denne ageren er i mine øjne en åbenlys krænkelse af kvindens rettigheder og et åbenlyst overgreb. Udfaldet af sigtelsen må domstolen tage sig af – den kan jeg af gode grunde ikke forholde mig til. Men håndteringen heraf kan jeg godt.

Her kan du læse lidt om Per Brændgaards holdning til seksuelle overgreb – med hans egne ord:

https://www.bt.dk/blogs/det-er-som-om-man-bliver-besat-og-ikke-kan-goere-andet-end-at-proeve-paa-at-faa-sex?fbclid=IwAR0mYi1hMXH2-ohsP8UNrP6vqAgWpIKj2eQ8uZAoWCURjmmPDg_33lNKRKo