I går gik jeg forbi en herre på en tankstation i Silkeborg. Han sprang forskrækket tilbage som havde han fået stød. Hans indre centimetermål fortalte ham vel, at jeg var 0,98 m fra ham.

“Du skal ikke være bange – det er ovre” røg det ud af min mund. Ikke mindst set i lyset af at man i Silkeborg ikke har haft smittede i vel 2 uger. Måske mere. Og nej – jeg er. heller ikke smittet. Det lader sig ikke gøre. Udbruddet er for praktiske gøremål ovre.

Hvis vi ser på gårsdagens tal hvor 36 blev fundet smittet ud af 8127 ja så svarer det til 0,4% af de smittede. Omregner vi det til befolkningen er det 0,0007. Under forudsætning af at stort set alle med snue eller lignende symptomer må formodes at blive testet. Så ´mørketal´ kan der ikke længere være mange af.

Tilbage er at der INTET belæg fortsat er for at holde landet lukket. Når regeringen fremlægger den ene mere vanvittige plan efter den anden – og udbruddet for praktiske gøremål er ovre – ja, så skal de selvfølgelig kunne fremlægge videnskabelig dokumentation. Dokumentation for at København fx ikke må få turister (en sådan dokumentation findes ikke). Dokumentation for at fitnesscentre ikke må åbne (en sådan dokumentation findes ikke). Fortsæt selv listen…Pointen er – som jeg har sagt tæt på 100 gange nu – udbruddet er for praktiske gøremål ovre og kommer IKKE igen nu. Det lader sig ikke gøre på denne årstid herhjemme.