Den 20. marts skrev jeg følgende: “Så kom dagens tal fra Seruminstituttet – og disse viser at den procentuelle del af syge med corona (af testede) fortsat er faldende. Altså INGEN tegn på en bragende corona-epidemi under opsejling….Anyway vi har INGEN bragende corona-epidemi på vej og landet skal åbnes.”.

Det var så præcis samme dag, som både Søren Brostrøm og Kåre Mølbak ville sende pressemeddelelse ud om samme positive udvikling men blev tilbageholdt af regeringen.

Mere og mere åbenbarer sig ifht at jeg (selvfølgelig) IKKE var alene om at se den positive udvikling. Mere og mere rystende bliver det at se det politiske jerngreb ikke alene på befolkningen men også myndighederne.

Der er god grund til at tro, at samme politiske pres blev lagt på pressen – eller dele heraf. Jeg oplevede selv et meget aparte forløb med Detektor, hvor 4(!) journalister, redaktionschefer osv åbenlyst nægtede at forstå hvordan jeg så (og altså også Mølbak og Brostrøm) den positive udvikling. Det tog mig 5 timers vedholdende telefonsamtaler og regneeksempler for begyndere – de nægtede ganske enkelt. Fuldstændig samme aparte oplevelse fik jeg med Knud Brix fra GENSTART, da han interviewede mig. Jeg mærkede straks, at han var fjendtligt indstillet og jeg atter skulle ned med nakken. Formålet var meget tydeligt fra starten. Nu skulle jeg bl.a. skære ud i pap om jeg ikke ved at kalde noget en massepsykose stillede diagnoser på befolkningen osv. Det var fuldstændig god-dag-mand-økseskaft. Knud Brix var sendt i byen med et formål – latterlig-og mistænkeliggørelse. Ikke for at forstå hvad jeg sagde – men for at defamere mig.

Når man som mig har arbejdet tæt med pressen i vel 30 år – så mærker man straks om det er en neutral og nysgerrig journalistisk tilgang til emnet, eller om der er en meget klar agenda fra starten. Sidstnævnte var åbenlyst tilfældet for såvel Detektor som Genstart. Men jeg er helt overbevist om, at ligesom regeringen har presset Sundhedsstyrelsen på maven – så har de også gjort det med DR. Alternativt er det fordi DR gør brug af ufaglært arbejdskraft som ikke kender god presseskik. Men det tvivler jeg på er tilfældet. Trods alt.

Undersøgelseskommissionen bliver et vigtigt stykke og nødvendigt udredningsarbejde og jeg er lettet over, at man har truffet politisk beslutning herom, så fakta kan lægges for dagen.

Dagens tal er fortsat utrolig fredelige og på 0,48% af de testede og antallet af indlagte og mennesker i respirator faldende. Udbruddet må betragtes som overstået.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/regeringen-bremsede-positive-coronatal/8139077