Danmark er ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside den 6. største økonomiske donor til Kenya. I 2010 fik de 350 millioner kroner. Samtidig har landet netop stemt et lovforslag hjem, hvor MÆND får lov til at gifte sig med alle de kvinder, som de vil! Det er selvfølgelig ikke omvendt. Lovforslaget blev stemt hjem af et flertal af mænd.

Jeg er chokeret. Ikke alene over det syn på kvinder, det er desværre alt for velkendt, men at man på trods af at vi hjælper i så stort omfang stemmer en så kvindehadsk lov hjem. Har Danmark og andre vestlige lande overhovedet gjort en forskel? Hvordan kan det være, at vi på trods af vores tilstedeværelse – også som safariturister – ikke formår at sikre kvindernes vilkår bedre? Er det dovenskab? Uopmærksomhed? Eller fordi de konsulenter der opererer i Kenya og har med landet at gøre selv er misogyne? Kvinders vilkår rager dem ikke? Jeg har ikke svaret, men det er åbenlyst, at loven bør få Danmark til at genoverveje den økonomiske støtte omgående.

350 millioner er en høj pris for en kvindehadsk lov!

Denmark should set economic support to Kenya on hold!

I am shocked by a new law i Kenya! The place of a woman in the family was weakened on Thursday when Parliament passed a law opening the floodgates of polygamy.
Men will be free to marry as many women as they please, and they will not have to consult their wives before doing it.
Denmark is supporting Kenya with approx 350 million danish kroner yearly – and that seems a much too high price suppporting a misogyne law and parliament. I recommend the danish parliament to set the support on hold. If we by our support and presence don´t succeed in providing better opportunities for children and women in Kenya we should withdraw our suppport.