Fitnesscentre skal ifølge statsministeren fortsat holdes lukket. Indendørs sport ligeså. Sig mig lige engang – hvor kommer sådan noget vrøvl dog fra? Samme tågede krystalkugle som statsministeren har set resten i?

 

For praktiske gøremål er COVID19- udbruddet ovre. Hvis du er i tvivl så kig på tallene selv. Antallet der indlægges, ligger på intensiv, i respirator osv drasler ned. IKKE fordi regeringen lukkede landet men fordi foråret har gjort at udbruddet helt naturligt forsvinder. Samtidig selvfølgelig med god håndhygiejne, lidt bedre afstand osv. Faktum er i hvert fald at udbruddet er stort set væk.

 

Det er tydeilgt, at rigtig mange mennesker i coronakrisen ikke har fået deres sædvanlige motion. Ikke har fået styrket ryg-og mavemuskler, fået motion, trænet deres dårlige knæ osv. Samtidig har mange i stedet trøstet sig med slik, fastfood og alkohol. Kort sagt formkurven er for rigtig mange gået den forkerte vej. Befolkningen har akut brug for motion. For at fx fitness-centrene åbner.

 

Fitness-centre kan selvfølgelig holde maskiner osv rene. Jeg har en forventning om, at de allerede er uhyre opmærksomme herpå. Så i virkeligheden er det jo manglende tillid fra regeringens side til alle dem der har fitnesscentre om, at de ikke formår at holde maskinerne ordentligt rent. Taget i betragtning af, at vi jo kan smitte hinanden med et væld af bakterier og vira ved jeg ikke, om regeringen så forestiller sig, at de aldrig ville kunne åbne igen? Noget enfoldigt vås.

 

Regeringens strategi og budskaber har slingret rundt. Og gør det fortsat. Hvis det ikke var så umådeligt sørgeligt kunne vi grine af det. Men det ER desværre meget alvorligt. Ikke mindst for folkesundheden. Få nu åbnet landet – helt. Ikke mindst fx fitnesscentrene.