Ayaan Hirsi Ali foreslår, at at ALLE piger fra fx Somalia (og andre lande hvor kønslemlæstelse af piger fortsat er hyppigt forekommende) bør undersøges for kønslemlæstelse, når de er 6-7 år, og forældrene bør i givet fald retsforfølges. Jeg er meget enig heri, og har for så vidt været det i mange år. Lige nu vender vi det blinde øje til, at der er piger herhjemme, som udsættes for så grov en kønslemlæstelse ved forældrenes mellemværende. Det er strafbart og skal selvfølgelig forfølges og dømmes. Dermed er der en god chance for, at vi får stoppet denne barbariske handling. Hvor mange det drejer sig om herhjemme, aner vi reelt intet om. Men blot en enkelt pige er én for mange!
Sådanne undersøgelser kunne gøres ved lægeundersøgelser i 1. klasse, hvor lægen ganske let og uden berøring vil kunne tjekke for dette. På samme måde, som læger i årevis har tjekket drenge for, at de havde testisretention. Eneste og reelle hindring er dog, at tidligere regering bistået af Dansk Folkeparti desværre har formået at få fjernet lægeundersøgelserne af alle danske skolebørn. Tilbage er så sundhedsplejerskerne (som jeg ikke mener er uddannet hertil) eller egen læge. Men ALLE piger fra et land, hvor kønslemlæstelse udføres, burde have et sådan sikkerhedsnet. Lige nu vender vi det blinde øje til og accepterer reelt stiltiende, at der er børn herhjemme, som udsættes for meget grove overgreb og kønslemlæstelser UDEN at vi reelt gør noget.

http://www.standard.co.uk/lifestyle/london-life/ayaan-hirsi-ali-fgm-was-done-to-me-at-the-age-of-five-ten-years-later-even-20-i-would-not-have-testified-against-my-parents-8534299.html