Snart udkommer en fantastisk fin og smuk håndbog, som jeg håber kommer til at stå på mange boghyldere. Bogen er skrevet af hospicesygeplejerske Helle Thorsted og jeg har selv haft fornøjelsen af at være redaktør på bogen. Den er fantastisk!

”Alt du skal vide – ønsker til mine efterladte” er en ny håndbog, som henvender sig til alle både raske og døende, som gerne selv vil planlægge ”livet” efter døden.

I bogen får man svar på alt fra medlemskab af folkekirken til ønsker om bisættelse, digital arv og hvilke ritualer, man kan benytte som lindring midt i sorgen. Ikke mindst er afsnittet om netop digital arv både vigtigt og oftest overset. Hvad sker der bagefter med ens profil på FB, Linkedin, netdating osv. Det er jo dog meget væsentligt. Både for den døde og de efterladte.

Håndbogen rummer en personlig del med spørgsmål, som skal besvares – dels om minder og eftertænksomme tanker til de pårørende, dels om praktiske forhold.

Bogens forfatter, Helle Thorsted har gennem mange år arbejdet som sygeplejerske på Hospice og sideløbende undervist sundhedspersonale i landets kommuner i alle dimensioner af døden. Helle har i sit arbejde haft et væld af samtaler med både kvinder og mænd, unge som gamle, raske som syge, og ud fra disse samtaler har Helle fået skrevet denne meget fine håndbog.

Birgit Meister skrev for nu mange år siden “Bogen til mine kære”. “Alt du skal vide” er lidt i samme boldgade, men dog med langt flere fakta og ikke mindst svarende til anno 2016.

”Alt du skal vide – ønsker til mine efterladte, Forlaget LIVA, udkommer 6.10.2016
Pris: 198 kr. (indbunden) og 99 kr. (e-bog), 112 sider.