Jeg er fortsat i gang med fortællinger om ´Hjerteløs´. Her kommer dagens historie.

Når plottet til krimierne skal skrives, hentes der selvfølgelig inspiration fra virkeligheden. I ´Hjerteløs´ tager du som læser med Anna Storm til Indien. Hun skal besøge Delhi, Jaipur og Agra med Taj Mahal. Den tur har jeg selv været på, og dele af den gentagne gange. Hotellerne der beskrives, ikke mindst Hotel Imperial i Delhi og Sheraton Rasputana i Jaipur har jeg selv boet på mange gange. Især Hotel Imperial er et helt vidunderligt hotel. Oplevelserne der beskrives, har jeg også selv oplevet langt hen ad vejen. Og så alligevel ikke. For alt får jo et ekstra tvist. Men når du tages med rundt i Indien i Hjerteløs, så er det et godt stykke af vejen mig, som tager dig med rundt i den del af Indien, som jeg selv kender så godt fra mine nu mange rejser til Indien. Et Indien jeg på mange måder elsker og hver gang glæder mig til at komme tilbage til. Også fordi jeg gennem årene har opbygget nogle venskaber med indere, kvinder som mænd, og venner jeg savner og glæder mig til at mødes med. Igen og igen. Diskutere med ikke mindst – også om landets udvikling, kvinders vilkår osv. Men det er også et land, hvor jeg til tider føler afsky, bliver trist om hjertet og græmmes.

“Du bander da ikke så meget” var der en af mine gode veninder, som sagde til mig en dag. Jeg kiggede målløst på hende, før jeg det gik op for mig, at hun henviste til krimierne, hvor hun mente, at Anna Storm bandede meget. Så var det jo nødvendigt at slå fast, at Anna Storm IKKE er mig. Nok er Anna Storm slank, har mellemblondt halvlangt hår og blå øjne. Køn er hun også. Men har du set mig vil du vide, at jeg har brune øjne og kort hår ;-). Plus der er meget mere hos Anna Storm, som ikke genfindes hos mig og omvendt. Med Anna Storm har jeg forsøgt at skabe en karakter, som er tidstro og en kvinde, som på den ene side er stærk, fandens stærk kan man sige, og på den anden side ligeså skrøbelig. Hun er på samme tid en helt og en anti-helt. En kvinde som langt hen ad vejen forsøger at gøre sit bedste og omvendt også er et menneske med fejl og mangler. Herunder bander (lidt for meget måske)  når det tager hende. Hun er heller ikke altid politisk korrekt. Hvilket jo er ganske befriende og til tider nok ret så overraskende.

I krimierne – også Hjerteløs – er der sexscener. Nogle ganske underholdende. Synes jeg selv. Og nej – de har ikke fundet sted i mit eget liv, som de beskrives i bogen. Desværre kunne man sige ;-).

Og så er det tid til en konkurrence, hvor der trækkes lod om et signeret eksemplar af ´Hjerteløs´. I deltager i lodtrækningen, hvis I svarer rigtigt på dette spørgsmål i denne tråd! Konkurrencen løber til imorgen torsdag d.14.11 kl. 14.

Hvad hedder Anna Storms kæreste, som hun i alle bøgerne har et noget kompliceret forhold til?