Når vi møder hinanden i det virkelige liv – taler vi ordentligt. Også selv om vi er uenige. Der findes en stor social kontrol og prompte konsekvens, som er medvirkende til, at vi selvfølgelig og heldigvis opfører os ordentligt. Taler pænt til hinanden. Personligt har jeg ALDRIG oplevet at folk har talt grimt til mig – hverken på gaden, i mit arbejde, til foredrag eller mine kurser. På nettet er det helt anderledes. Desværre. Og det er derfor jeg vil have netpoliti – hvilket rigtig mange af jer heldigvis bakker op om.

Det gør indtryk med nethad. Det gør indtryk at nethad er en smitsom sygdom. Der kører forskellige tråde, hvor folk falder over hinandens fødder for lige nu at svine mig til. Opildner hinanden og føler sig (forhåbentlig kortvarigt) som cool cats, når de går med på grov voksenmobning. I morgen er er det dig, som det går ud over. Trust me. Hvis vi ikke får det nethad stoppet. Det er en pest for den demokratiske diskussion.

Det er selvfølgelig beskæmmende at være vidne til – og dybt tragisk at voksne mennesker opfører sig som de gør. Det siger selvfølgelig allermest om dem selv og det rammer dem i nakken . Størsteparten af os er jo heldgvis ordentlige og anstændige mennesker. Som ryster på hovedet, væmmes og skynder sig at klikke væk. Heldigvis da. Mennesker med et ordentligt, etisk kompas. Det må vi huske, når vi bliver alt for deprimeret over få menneskers vedholdende chikane. Det er alt sammen et forsøg på at få os til at tie. Ikke mindst os kvinder. Nethad påvirker ofte den enkeltes trivsel, livskvalitet og sociale, psykologiske og økonomiske forhold.

Her på bloggen kan jeg se, at de samme cirka 10 mennesker forsøger at få postet deres uforskammetheder – men det får de ikke så det er gevaldig spild af tid. Ud af dem er i hvert fald 5 mine sædvanlige stalkere . Jeg læser heller ikke deres kommentarer – jeg har en veludviklet evne til hurtigt at spotte uforskammetheder og så stopper jeg med at læse.

Herfra skal lyde stor tak til alle jer dejlige og anstændige mennesker. Mennesker som ved hvordan man opfører sig ordentligt – også på nettet. Det er en stor trøst, at størsteparten trods alt er netop ordentlige og at det reelt er få (og navngivne) mennesker som vedholdende spyr om sig med giftigheder, løgne, chikane osv. Men det skal vi selvfølgelig have stoppet. Netpoliti med bødekonsekvens tak.