Jeg er meget stolt af at have været med til at udvikle en helt app ´Babytegn for alle´. Den udgives på dansk, engelsk og tysk. Andre sprog følger.
App´en indeholder 320 tegn og hjælper forældre til at kommunikere med deres babyer. I den periode, hvor børnene forstår hvad der siges, men ikke selv formår at svare med ord (fra barnets 6. måned og frem), kan de bruge tegn i stedet. Al forskning på området viser, at tegnene kan være med til at fremme barnets sprogudvikling og ikke mindst knytte endnu tættere bånd til barnet.
Det er nu mange år siden, at jeg som den første herhjemme beskrev babytegn. Vi går helt tilbage til 1996 og mange nybagte forældre kender desværre fortsat ikke nok hertil, ligesom mange pædagoger heller ikke kender til dette simple og geniale redskab.

I mine øjne er babytegn genialt. Ganske enkelt. Det fremmer barnets sproglige udvikling men knytter også båndene mellem den voksne og barnet endnu tættere. Des bedre man forstår hinanden, des lettere er det også at holde endnu mere af hinanden. Samtidig ved vi også. fra den praktiske hverdag, at babytegn kan være med til at mindske antallet af konflikter samt spare barnet for unødvendige frustrationer. Barnet lærer lynhurtigt tegnene og formår at bruge dem selv, så barnet kan gøre sig forståeligt overfor forældrene og de professionelle omkring barnet.

APP’en indeholder:

320 forskellige videoer med babytegn
Quiz-funktion – test din viden
Kategorisering af babytegn
Gem udvalgte babytegn under foretrukne

Om Babytegn:

Babytegn (eller nærmere, baby- og børnetegn), kan forøge og styrke børns sproglige udvikling og gøre det endnu lettere at kommunikere med det lille barn, før barnet kan tale. Babytegn kan bruges fra barnet er 6-9 måneder gammel og frem til det taler flydende.

Det er påvist at brugen af babytegn:

– Fremmer barnets sprog
– Øger den følelsesmæssige tilknytning
– Mindsker frustrationer hos barnet
– Giver barnet mulighed for at udtrykke behov og ønsker lettere
– Mindsker risikoen for bid og vold
– Gør barnet gladere og kvikkere

App´en findes i en gratis udgave med 30 tegn samt en udgave med 320 tegn til 32 kr.

https://itunes.apple.com/dk/app/babytegn-for-alle/id673066663?mt=8