Et nyfødt barn er netop fundet ved en skraldespand. Endnu et barn er blevet forladt.

Årsager kan være psykisk sygdom hos moren, misbrug, religiøse forhold eller prostitution. Måske en blanding af det hele. Vi ved det ikke.

Jeg har svært ved at forstå, at der kan være uenighed om, at babyluger i udvalgte storbyer er en del af løsningen. Selvfølgelig ikke den eneste løsning.

Jordemoderforeningen er imod. Det er svært at forstå. Selvfølgelig skal der være ordnede forhold for gravide. Herunder også gerne anonyme rådgivninger. Men endnu et eksempel på et forladt barn må jo om noget vidne om, at der er behov. Man kan endda gå så langt som til at sige,at netop jordemødrene har spillet fallit i denne sag. Ikke opfanget at der var en gravid og dybt fortvivlet, gravid kvinde.

Dernæst skal det være muligt med adoption af det nyfødte barn så hurtigt som muligt. Så det kan vokse op i en kærlig og omsorgsfuld familie og undgå at blive et tidligt skadet barn. Hvis moren er misbruger, vil barnet højst sandsynligt også have nogle helbredsmæssige problemer og netop have brug for et kærligt hjem. Med overskud, kærlighed og de nødvendige ressourcer.

Herudover skal vi ikke være blinde for, at der kan være en overrepræsentation af piger blandt sådanne forladte babyer. Det har da grobund i ikke mindst kulturelle forhold og læner sig op ad, hvad vi ser i fx Indien og en del af den muslimske verden, hvor femicide er udbredt. Nemlig at pigebørn lettere efterlades, behandles dårligere ved eventuel sygdom eller måske ligefrem slås ihjel straks ved fødslen (eller under graviditeten). De sidste tre fundne babyer herhjemme har alle været piger.

Er du interesseret i femicide vil jeg anbefale dig at læse min bog, Hjerteløs. Lån den evt på biblioteket.