Leicester City har netop vundet Premier League – og med Kasper Schmeichel som den fantastiske målmand. Og hvilken pavestolt mor. Og med god ret.

Der er ofte fokus på fædre ved fodbold – og i dette tilfælde af gode grunde faren Peter Schemeichel. Jeg underkender bestemt ikke en fars store betydning. Men han får i forvejen masser af opmærksomhed, ros og berømmelse.

Men at Bente Schmeichel også har spillet en meget væsentlig rolle for Kaspers udvikling som fodboldspiller, er jeg ikke et sekund i tvivl jeg. Bente har uden tvivl tilbragt måske tusindvis af timer på lægterne. Bakket sønnen op. Rost ham, trøstet ham og til tider helt sikkert også bistået med nogle moderlige input og måske endda tidvist formaninger. Det ved jeg af gode grunde ikke. Men jeg genkender en kærlig, omsorgsfuld og nærværende mor, når jeg ser hende <3. Så kæmpe tillykke til Bente Schemeichel for at have bidraget til Leicester City´s sejr! Og for at have været en enestående ´football-mom´. Det er virkelig flot arbejde. Lidt sjovt er det jo så også med netop fodbold - fordi både min mand og jeg er involveret i et stort fodboldprojekt blandt skolebørn sammen med Københavns Universitet. Et projekt som Nordea Fonden har støttet og som allerede har vist/bekræftet, at fodbold er en fantastisk god sport - og som almindelig sportsgren meget sundt for børns hjertesundhed. Kombinationen af intervaltræning og ikke mindst socialt samspil på banen ser ud til at have en målbar positiv virkning på børnenes hjertesundhed og fysiske form. Det gælder for piger som for drenge før puberteten. Jeg er pinligt bevidst om, at efter puberteten skilles vandene og der er det ikke helt så let at give piger fodbold som ´livssport´. Det må vi finde en løsning på. Måske en blødere bold og lidt andre regler. Men det er så en anden snak..... Ps....Billedet viser, at jeg med al tydelighed vil kunne fylde et fodboldmål godt ud hvis Kasper får forfald....Det er ikke Bente som er lav - det er mine sko som er alt alt for høje :-).