På dagens gå-tur i skoven med husets boxer, Bella, passerede vi en moden dame. Moden betyder hun var ældre end mig. Hun nærmest sprang til siden og vendte demonstrativt ryggen til, da hun først passerede nogle andre gående foran os. Dernæst fik vi samme tur. Åbenlyst for at undgå smitte med bæstet corona. Selvfølgelig helt uden at hilse. For det ved du jo nok – corona smitter, når man siger “hej”.

Både min mand og jeg kom til at grine – for det var så umådeligt tragikomisk, så der ikke var andet at gøre, end at grine.

Det er i virkeligheden et under, at vi slap for en reprimande fra hende – for hun er uden tvivl også at finde blandt coronapolitiet. Coronastasi.

Men det fik os alligevel til at reflektere over splittelsen i befolkningen. Og jo – det HAR noget med alder at gøre – for det har nemlig en hel del med ens nyhedsstrøm at gøre. Des ældre man er, des mindre bruges de sociale medier som nyhedskilde. Manglende brug af sociale medier er og har været en katastrofe under coronakrisen, da det har medført meget ensidige nyhedskilder og ren propaganda.

Coronakrisen har været præget af to ting 1) enerådig og enfoldig regering og 2) ukritisk presse som har ageret og agerer fortsat regeringens propagandamaskine. Det betyder så også, at hvis ens eneste nyhedskilde er medierne, ja, så er man bange. Uhyggelig bange. Frygt, frygt og atter frygt. Alt handler om frygt og hvilken forfærdelig død vi alle må frygte som følge af corona.

Har man til gengæld indset, at såvel regeringens som pressens fremlægning savner såvel fakta som sund fornuft og færdes man hjemmevant på de sociale medier, så er ens opfattelse af coronakrisen betydeligt mere nuanceret. Også når det gælder “faren” ved corona.

Jeg har tidligere skrevet, at jeg også mener, at det er en intelligenstest af befolkningen. Det holder jeg fast i. Men det handler OGSÅ om ens forbrug af sociale medier og nyhedskilder.

Reelt tror jeg du kan blindteste mig på primært to grupper – de bange (og typisk + 60 år) og de ikke helt så bange. Jeg vil ud fra de banges irrationelle frygt kunne stadfæste hvem deres primære nyhedskilder (fraset opskrifter på jordskokkesuppe) er. Nemlig DR, TV2 og enten en lokal avis eller landsdækkende avis. That´s it – og det gør nas! Ikke kun på dem selv – men også os andre som skal leve med deres angst, isolation, uforskammetheder og opførsel som coronabetjente.

De ikke helt så bange – eller dem som slet ikke er bange – er yngre og bruger i langt større grad sociale medier som adgang til nyhedsstrømmen. Plus de er sjældent at finde blandt coronapolitiet.

Når jeg ser på mit eget netværk – venner og familie – så er billedet meget tydeligt. Nemlig at de bange, primært får deres nyheder fra netop fx Berlingske og så DR og TV2. Det er dem, som  springer højt i luften, når nogen nærmer sig og ikke holder 2 meters afstand. Eller som bliver til en stenstøtte, hvis man ligner én, som ikke har glemt at give et knus. Og som nøje tæller, hvor mange der er til middagsselskabet – uagtet om det giver nogen-som-helst mening udover at det siger landets general.

Medier som især DR og TV2 gør befolkningen hunderæd. Ikke mindst fordi pressen på ingen måde følger god presseskik og til gengæld går regeringens ærinde. Hvilket gør, at pressen forsynder sig mod at nuancere såvel debatten som fakta. Der er kun – og udelukkende faktisk- plads til alarmisterne. Vi andre censureres i helt ekstrem grad.

Tak til jer – som ER vågnet op. Tak til jer som benytter jer af andre nyhedskilder end alene DR og TV2 nyhederne. Har I pårørende som ikke bruger de sociale medier, er det tid til at få dem vækket!

Dette er en 100% uafhængig blog og der indgår ingen reklameindtægter. Uafhængighed er afgørende nu og for vores demokrati. Vil du støtte mit fortsatte uafhængige arbejde, som tager udgangspunkt i dokumentation og fakta, er du meget velkommen til at støtte bloggen. Ethvert beløb, stort som småt, er værdifuldt for det videre arbejde. I gennemsnit overfører læsere 20 kr. Betal med mobilepay på 30934 (LIVA Group). Tak for din støtte.