Alle ved at COVID-19 hos børn enten giver meget sparsomme symptomer eller slet ingen. Det gør så også, at de heller ikke smitter i samme grad, som ved stærk infektion.

Et mexicansk studie blandt voksne har netop vist, at nylig MFR-vaccine af 255 voksne, som var særligt udsatte for COVID-19 resulterede i, at de 36 som blev smittet alle fik milde symptomer.

Det betyder, at den såkaldte erhvervede immunitet fra MFR-vaccinen beskyttede mod andet end mæslinger, røde hunde og fåresyge. Vi har haft MFR-vaccinen i landet siden 1987 og det kan dermed være en forklaring til, at børn og unge får mildere eller ingen symptomer ved smitte med COVID-19. I forvejen tyder det også på, at tuberkulosevaccinen (BCG-vaccinen) yder en vis beskyttelse mod COVID-19.

Det er selvfølgelig uhyre tankevækkende – og jeg ved, at danske forskere hvori professor Christine Stabell Bell indgår, forsøger at gennemføre lignende studie herhjemme. Det vil jo være fantastisk, hvis vi kan bruge en nu i mange år afprøvet og velkendt MFR-vaccine til at vaccinere fx ældre og udsatte mennesker, fremfor at satse på en ny vaccine med al dennes usikkerheder. Det betyder jo også reelt, at vi allerede ville kunne iværksætte indsatsen nu!

Du kan læse mere om det spændende mexicanske studie her.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/all.14584