Naser Khaders datter var i weekenden udsat for et voldeligt overgreb ifølge Naser Khader. Læser man politiets vurdering, bliver det lidt mere uklart, hvad der egentlig skete. Det ændrer dog ikke ved, at det er forfærdeligt for Khaders datter, som blev slået og sparket.

Men – og der er et men – hvad lavede en pige, som samme dag netop var fyldt 14 år – ude så sent en fredag aften? I følge politiet omkring 23.30. Det er jo en trend vi ser, at forældre i stigende grad synes at opfatte teenagere som små voksne. Hvor er forældrenes ansvarlighed blevet af? Har ikke alene Naser Khader men med ham rigtig mange andre forældre helt glemt, hvad 14 år betyder? Nemlig at vi taler om et barn -med alt hvad der ligger heri af krav og behov for omsorg, nærvær og ikke mindst ansvarlige voksne i barnets liv. Det er jo selvsamme, som Khader mener at datteren var offer for fra de to institutionsanbragte piger.

Det er meget slemt, at datteren blev overfaldet, men det er også bekymrende, at hun i første omgang overhovedet var at finde på gader og stræder så sent! Naser Khader har selv valgt at dele denne sag med offentligheden – og dermed mener jeg også, at det nødvendigt at diskutere forholdene omkring overfaldet – herunder forældrenes ansvarlige handlinger. Eller manglen på samme. Forældre skal huske at vedblive med at være forældre. Agere som forældre. Ikke mindst når ens datter netop er fyldt 14 år. Har teenagere ingen forældre længere?