Det piner mig helt ind i hjertekulen – hvordan danske børn behandles her under coronakrisen. Det går mig så ulykkelig og mismodig at tænke på. Og det helt uden, at de har nogen som helst “røst”. De respektive fagforeninger  for lærerne og pædagogerne – har langt mere fokus på deres medarbejdere end børnene. Måske kan man ikke forvente andet – men det chokerer mig nu alligevel, når jeg læser, at BUPL ønsker at dagpasningerne lukkes. Det er så uansvarligt overfor børnene, som noget kan være. Og nej – INTET legitimerer nedlukning af hverken dagpasninger, skoler eller efterskoler.

Jeg har i mange år beskæftiget mig med både almindelige, udsatte og handicappede børn. De udsatte børn er blevet langt mere udsatte her under coronakrisen. Fordi dysfunktionelle familier bliver endnu mere dysfunktionelle, når de overlades til sig selv. Og uhyggelig mange børn er blevet overladt til endnu mere vold og seksuelle krænkelser, mens de professionelle bagte speltboller og enkelte retfærdigvis nød deres coronaferie. Hvis det provokerer dig, at jeg skriver sådan, ved jeg at det i hvertfald gælder for nogle – selvfølgelig langt fra alle. Men flere har i løbet af det seneste år selv fortalt mig det.

Børnetelefonen fortæller om hvordan 2020 blev et år, hvor børnenens fortvivlelse tiltog markant og opkald til børnetelefonen vidnede herom. Udenlandske studier har bragt fokus på den store stress, angst og mistrivsel, som ses hos børn som følge af nedlukningen (eller nedlukningerne må man jo nu sige). Jeg har i en anden blog beskrevet, hvordan amerikanske forskere har vurderet, at den tabte indlæring ved nedlukningerne på sigt fører langt flere dødsfald med sig end COVID-19 i sig selv ville og ville have gjort under forudsætning af at nedlukningen overhovedet mindskede smitten og dødeligheden. Sidstnævnte har vi ikke nogen sikker evidens for – man kan med rette argumentere for det modsatte, da vi primært smitter gennem nære relationer (og dermed derhjemme).

Mange forældre kontakter mig, fordi de retmæssigt er bekymret for deres børns trivsel – fortæller om børn der er triste, modløse, kede af det, har mareridts osv. Stoppet med at lege. Det er helt helt vanvittigt og atter helt ude af proportioner med hensigten.

Mundbind er i sig selv et meget groft overgreb – og mundbind bør slet ikke bruges til børn. Af så mange grunde (som jeg også har skrevet blogindlæg om tidligere).

Børn bliver praktisk talt IKKE syge af COVID-19 plus smitter enten slet ikke eller uhyre lidt .Det er IKKE børnene og unge som bærer smitten rundt.

Helt ny opgørelse fra Sverige over konsekvensen for sygelighed blandt børn og lærer som følge af COVID19. Ud af knap 2 millioner børn var der INGEN børn der døde som følge af eller med COVID-19. Forekomsten blandt lærerne af COVID-19 som førte til intensiv behandling var en lille bitte smule større hos personale i dagpasningerne end hos tilsvarende fra normalbefolkningen (fratrukket plejepersonale) og mindre end halveret risiko hos lærer til skolebørnene!

Ganske tankevækkende, når BUPL fører sig frem med appel om at nedlukke dagpasningerne herhjemme – plus lidt “sjovt” ifht lærerne, som altså tilsyneladende har mindre risiko for smitte end os andre. Ihvertfald mindre risiko for at ende på en intensivafdeling. Summa summarum – de svenske tal viser, at der INTET farligt er i at holde skolerne åbne!

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2026670?fbclid=IwAR2m2xIDxeofTP-uCsZZK5q5cqxJjWh-D7NkS9fMUWgONr4OIXlzHnOcAmY

Tilbage står – HVEM kæmper egentlig for børnenes ret? Dansk Lærerforening og BUPL har åbenlyst mere travlt med at tale egen sag – og fornemmer man den gode anledning til lidt coronaferie. Bliv bare vred – men jeg mener det – for de svigter i mine øjne børnene ved IKKE at tale børnenes sag. De er jo fortabte uden voksne stemmer.

Tilbage står – HVEM kæmper egentlig for børnenes ret? Dansk Lærerforening og BUPL har åbenlyst mere travlt med at tale egen sag – og fornemmer man den gode anledning til lidt coronaferie. Bliv bare vred – men jeg mener det – for de svigter i mine øjne børnene ved IKKE at tale børnenes sag. De er jo fortabte uden voksne stemmer.

Børnenes sag? Det er at få åbnet op for skoler, efterskoler, gymnasier osv – samt få åbnet op for sport, biblioteker, SFO´er osv. Alle steder hvor børnene færdes. Droppe mundbindet og i det hele taget komme tilbage til et normalt liv.

Er der virkelig folk tilbage derude, som IKKE har forstået af COVID-19 tilhører samme kategori som influenza – og at vi INGEN overdødelighed havde i 2020?? Er der folk tilbage, som IKKE har forstået, hvor omfattende og alvorlige konsekvenser nedlukningerne har haft og har for det samlede land og vores samlede befolkning – ikke mindst alvorligt syge, handicappede, ældre og børn. Hvis ikke DU har forstået det endnu – så er det tid til at vågne op og forstå fakta!

Og nej intet tyder på, at der som sådan samlet set er “sparet” dødsfald ved nedlukningerne og restriktionerne. Det har vi ingen dokumentation for overhovedet. Til gengæld kan man frygte at tallene stiger i 2021 som følge af afledte dødsfald som følge af forsinket kræftdiagnoser, forsinket behandling ved blodprop i hjertet osv.

Lad os sammen kræve at få landet åbnet  op NU!

Mette Frederiksen må aldrig nogensinde igen bare antyde, at hun er “børnenes statsminister” – det klinger hult. Hun er det stik modsatte. Hun er børnenes skarpretter.

Har dit barn søvnproblemer – så vil jeg anbefale min bog “Børns søvn – din lille sovetryne” – den kan købes her eller lånes gratis på biblioteket (også som e-bog).

https://forlagetliva.dk/catalog/product/view/id/172/s/borns-sovn-din-lille-sovetryne/category/69/

Dette er en 100% uafhængig blog og der indgår ingen reklameindtægter. Uafhængighed er afgørende nu og for vores demokrati. Vil du støtte mit fortsatte uafhængige arbejde, som tager udgangspunkt i dokumentation og fakta, er du meget velkommen til at støtte bloggen. Ethvert beløb, stort som småt, er værdifuldt for det videre arbejde. I gennemsnit overfører læsere 20 kr. Betal med mobilepay på 30934 (LIVA Group). Tak for din støtte.