Jeg er vokset op som enebarn. Eller kærlighedsbarn, som min mor altid kaldte mig. Jeg var 7 år, da min far døde af sin 5.blodprop i hjertet. Men det gjorde ikke den helt store forskel, for jeg boede nemlig hele min barndom alene med min mor. Omend jeg så min far ofte frem til hans død. Min højtelskede mor valgte nemlig i 1961 at få mig med en gift mand. Deraf kærlighedsbarn. Hun gav mig aldrig nogen grund til at tvivle på, at jeg var et ønsket og meget elsket barn.

Hvad har det så med Bornholm at gøre? Jo, min far, C.C. Andersen, startede sin journalistiske karriere på Bornholm. Han var en charmørbrad og formåede at gøre mindst to kvinder gravide samtidig – og giftede sig med den ene. Jeg er så heldig, at jeg her i en lidt mere moden alder har fået kontakt til en del af mine halvsøskende. Nogle af dem har jeg fået meget tæt kontakt til og det er jeg dybt taknemmelig for. Og ikke mindst har vi Bornholm som fælles omdrejningspunkt – også fordi vores ene halvsøster fortsat bor på Bornholm og vores ´kusine´. Så vi mødes med glæde på Bornholm og har allerede fået samlet mange dejlige, fælles stunder sammen.

Flere af mine halvsøstre har da også spillet en væsentlig rolle i ´Udenfor sæsonen´- det være som testlæser, tjek-læser, korrekturlæser og almindelig indpisker :-). Og så har vi sammen foretaget en del af al den research, som ligger forud for bogens tilblivelse. Jeg ville så gerne, at bogens beskrivelser af naturen, steder, byer, sygehuset osv er så korrekt som muligt. Og det må jeg takke mine søstre for.

Så jo – Bornholm spiller en væsentlig rolle ikke alene for mig personligt men i allerhøjeste grad for min far og de børn, som han nåede at sætte i verden (og det var ikke så få….).