indien har opnået flokimmunitet. I midten af september knap 98.000 dagligt smittede og d. 6.2.2021 knap 12.000.

Indien har 1,4 milliard indbyggere og udgør 1/7 af verdensbefokningen. Så samme antal er nu beskyttet af flokimmunitet. Det er da en vanvittig Breaking.

Det er immervæk både en antal og en nyhed, som burde have ryddet forsiderne. Hvis man var oprigtig interesseret i de faktuelle forhold, snarere end jagten på frygten.

Tilbage til Indien.

Der er uden tvivl mange grunde til deres flokimmunitet – men en analyse heraf kræver et dybdegående indblik i netop Indien og ikke mindst deres sundhedsvæsen.

Jeg har været i Indien mange gange og kender Indien meget indgående – både deres sundhedsvæsen, deres demografi og befolkningens “behandling” og adfærd.

I min krimi “Hjerteløs” beskriver jeg en del af de indiske udfordringer – ikke mindst også pigers og kvinders ringe vilkår. Men det er så en anden snak.

Køb her: (eller lån gratis på biblioteket)

https://forlagetliva.dk/hjertelos.html

Tilbage til flokimmuniteten.

Indien er et land med mange kradse og livstruende, smitsomme sygdomme. Langt, langt, langt værre end COVID-19, når det gælder dødeligheden. En dødelighed som ikke mindst rammer nyfødte og små børn hvert år. Det betyder så også, at netop virus, bakterier, parasitter og svampe er en del af “hverdagen” og dermed også en del af befolkningens immunitet og stimulationen heraf.

Indierne bor generelt tæt. Meget tæt. Deres hygiejne er typisk elendig. Meget elendig. De spiser med fingrene og gerne af samme fad. Det gælder selvfølgelig langt fra alle indiere – men er en del af den indiske “folkesundhed”. Kan vi kalde det. Det betyder så også, at smitsomme sygdomme har ekstremt gode vilkår i Indien. Deraf mange smitsomme sygdomme. Og altså også corona. Jeg må også indrømme, at da corona gjorde sit indtog, så var jeg bekymret for, hvordan det ville gå i Indien. Nu er jeg så meget opløftet over deres ageren og deres flokimmunitet.

Inderne er nok udsatte for mange smitsomme sygdomme (med stor risiko for dødelig udgang), men de er også effektive, når det gælder at købe medicin hos den lokale apoteker. Som langt hen ad vejen forestår rådgivningen af inderne fra hans/hendes lille lokale apotek på gaden. Her finder du kradse sager. For kradse sygdomme kræver kradse sager i Indien. Så et enkelt host, og ens ven eller familiemedlem står to sekunder efter hos apotekeren og tømmer hylderne for midler mod parasitter, svampe og bakterier. Gerne flere samtidig.

Det fører mig til det famøse COVID-kit – hvor man har samlet medicin mod malaria, parasitter og zink. Et kit som man i to regioner har udleveret gratis men uden tvivl brugt over hele landet og kunnet købe. Og mange indere har købt det og brugt det som forbyggende medicin.

Ja, så er der demografien – altså befolkningens gennemsnitsalder, som er lavere end i Vesten. Men det tvivler jeg på forklarer så meget endda, udover at en stor del af smitten har været blandt børn og unge også, som har medvirket til flokimmuniteten uden at blive svært syge.

Vi har meget sparsomme (og dårlige) opgørelser over immuniteten i befolkningen herhjemme. De sidste tal er fra slut november 2020 – omkring antistoffer – og giver ingen mening nu. Antistoffer er langt fra alene udtryk for ens immunforsvar overfor corona – man kan sagtens have en stærk immunitet over for corona UDEN påvisning af cirkulerende antistoffer. Immuniteten skyldes tidligere sygdom, fx MFR-vaccinen (erhvervet immunitet), ens kost, ens D-vitamin, ens motionsvaner osv. Mange forhold gør sig gældende ifht ens samlede immunforsvar.

Vi kan IKKE sammenligne direkte til danske forhold – udover at vi jo også har haft et rapidt fald af smitten og også har opnået immunitet i befolkningen som skyldes:

1) Antal naturligt smittede (og deres husstande)

2) Vaccinerede blandt ældre og plejepersonale (førstnævnte er dem der primært dør MED COVID-19 og sidstnævnte dem hvor flest smittede (1/3) befinder sig

3) MFR-vaccinerede børn og unge – og dermed erhvervet immunitet

 

Husk nu – at (også) corona smitter primært mellem nære relationer – når vi spiser af samme fad, drikker af samme krus og er fysisk tætte på hinanden – som blandt vores kære eller i plejen.

Danmark kan åbnes UDEN problemer og lad os fejre flokimmuniteten. Herhjemme som i Indien.

 

Tak for din støtte :-). Dette er en 100% uafhængig blog og der indgår ingen reklameindtægter. Uafhængighed er afgørende nu og for vores demokrati. Vil du støtte mit fortsatte uafhængige arbejde, som tager udgangspunkt i dokumentation og fakta, er du meget velkommen til at støtte bloggen. Ethvert beløb, stort som småt, er værdifuldt for det videre arbejde. I gennemsnit overfører læsere 20 kr. Betal med mobilepay på 30934 (LIVA Group).