MFR-vaccinen ser ud til at beskytte mod COVID-19. Så hvorfor gå over åen efter vand? MFR-vaccinen bruger vi herhjemme til landets børn. Den er sikker og effektiv!

Lige nu postes der milliarder og milliarder i udviklingen af vacciner mod COVID-19. Men måske er det slet ikke nødvendigt. Løsningen ligger lige foran os – MFR-vaccinen. En vaccine som har været brugt og afprøvet i vel 34 år herhjemme og dermed yder meget stor sikkerhed. Plus den er MEGET billig…og gør ikke Pfizer eller andre medicinaindustrier velhavende på et corona-spøgelse.

Det er velkendt, at visse vacciner beskytter mod andet – end blot den sygdom, som vaccinen beskytter imod. Det ved vi fra fx tuberkulosevaccinen og en del interessant dansk forskning. Det samme med poliovaccinen.

MFR-vaccinen er højst sandsynligt en væsentlig forklaring på, hvorfor børn og unge stort set ikke får symptomer. De er nemlig vaccineret med MFR-vaccinen. Eller dem som er vaccineret.

Et studie fra Mexico har tidligere vist, at man kan booste folks immunforsvar ifht COVID-19 med MFR-vaccinen og dermed blev symptomerne meget mindre eller sygdommen udeblev. Kort sagt – MFR-vaccinen har en beskyttende virkning mod også COVID-19.

Der er tale om erhvervet immunitet – og professor Christine Stabell Benn har et forskningsprojekt parat, hvor forskerne vil teste det på plejehjemsbeboere. Et simpelt og enkelt studie- men indtil videre er det ikke blevet finansieret.

Det er mig en gåde, at regeringen – som iøvrigt hat kastet kompensation til højre og venstre – ikke første sekund de hørte om denne logiske metode, satte forskningsprojektet igen.

Men omvendt forstår jeg det nok alligevel. For regeringen har jo allerede lagt en kæmpe ordre på forskud på vacciner. Plus medicinalindustrien tjener en formue bare på gisninger om en kommende vaccine. Så de har selvfølgelig mange lobbyister som taler varmt for deres vacciner og tier MFR-vaccinens betydning. Vi så lige hvordan Pfizers aktier røg i vejret ved nyheden om, at de snarlig kom med en vaccine.

Personligt vil jeg i langt større grad være tryk ved en vaccine, som vi har haft i brug i 34 år og millioner af doser verden over, end en ny vaccine, som er hastet igennem.

Hvad gør du selv? Jo – du har faktisk ret til MFR-vaccine, hvis er voksen og IKKE er vaccineret (se billedet ovenfor). MFR-vaccinen blev indført i 1986.

Vi ved ikke med 100% sikkerhed i hvilken grad MFR-vaccinen virker. Men er du selv bekymret for COVID-19, arbejder du med mennesker som er smittet (fx også børn), ja, så er det en overvejelse værd, som du kan drøfte med din egen læge.

Læs mere:

Vacciners betydning ifht erhvervet immunitet:

https://science.sciencemag.org/content/368/6496/1187

MFR-vaccinens betydning ved COVID-19:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32501133/

MFR-forsøg fra Mexico:

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/all.14584