Nedlukning af skolerne koster liv. På kort sigt men mest af alt lang sigt.

Hvorfor tænker du? Fordi at uddannelse er tæt knyttet til læring, sygelighed og livslængde.

Amerikanske forskere har netop vurderet, at nedlukningen af skolerne i USA (52 dage) alene ud fra nedlukningen af skolerne koster flere liv end forventet “sparet” ved nedlukningen.

Studiet har været bragt i det ansete tidsskrift JAMA og efterlader meget chokerende tal.

Jeg må slutte med at spørge dig – hader Mette Frederiksen børn så meget? Befolkningen så meget? Det må hun jo gøre, siden hun udsætter os for så voldsomme restriktioner helt ude af proportioner med hvad man samtidig mister ved at lukke et land ned. Som reelt nu igen.

24,2 millioner børn mellem 5-11 år mistede i gennemsnit 54 skoledage. Forskerne vurderer, at den medfølgende dårligere uddannelse og manglende skolegang koster 5.53 millioner tabte leveår (YYL Years of Life Lost), som er en målestok for tabte leveår.

Analysen viste også, at antallet af samlede tabte leveår i forventning om, at nedlukningen overhovedet havde en virkning ifht COVID-19, ville have været lavere, hvis man havde holdt skolerne åbne!

Hvad er pointen – jamen det er et af mange kommende studier, som vil vise, hvordan nedlukningen har haft og vil have alvorlige konsekvenser, som på alle måder overstiger, hvad der måtte være vundet (måtte være!) ved nedlukning.

Det mest sørgelige er, at vi er en håndfuld læger og fagfolk, som jo har sagt det fra starten men uden at blive hørt og reelt blot blive censureret eller defameret.

Det gode er, at studierne begynder at komme – hvilket betyder, at dem i befolkningen og blandt vores politikere, som IKKE er faktaresistente, er nødt til at handle ud fra sådanne data.

Kort sagt – luk landet op! Samt hvad angår børnene sørge for de får deres uddannelse, skolegang, sociale liv og barndom i det hele taget.

Læs studiet her:

https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2772834?utm_source=silverchair&utm_medium=email&utm_campaign=article_alert-jamanetworkopen&utm_term=mostread&utm_content=olf-widget_12092020