Herlige nyheder. Dagens Covid19-tal viser, at antallet af indlagte er faldet med 3 på det sidste døgn! Altså nu nede på 20. Og der er nu blot 1 enkelt i respirator og 2 på intensiv!

Vi ved, at vi aktuelt har et udbrud (eller flere små) og har haft det den sidste uge og at det centrerer sig især om folk med anden etnicitet – herunder somalier. Fair nok. Så skal indsatsen rettes den vej.

MEN – lad os nu glæde os over, at tallene går rette vej. Det tyder på, at SARS- CoV-2 er blevet fredeligere og at vi ved hvordan infektionen skal behandles medicinsk.

Træk vejret – og husk nu, at der findes et væld af vira, bakterier og svampe der også kunne holde dig søvnløs. That´s life. Ikke mindst colibakterier er noget skidt. Det holder dig ikke tilbage fra at leve livet.

Så jo – vi holder fast i god håndhygiejne, gode spisevaner, går mest muligt udenfor, sover godt osv. Alle de gode råd vi nu kender til hudløshed og mange har fået indarbejdet i en god hverdag.

OG – så bliver det mere og mere tydeligt, at folk er gået sukkerkold i Covid19. Jeg så en bus i Aarhus i dag – ud af 6 passagerer havde 2 mundbind på…Det tager jeg som et tegn på, at befolkningen er ved at vågne op til en hverdag, hvor vi skal kunne rumme Covid19 UDEN at gå i selvsving. Plus frygten er ved at forlade befolkningen. Og med mindre frygt svinder regeringens magt.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger bør følges. Det er klart. Men jeg glæder mig til at se den første dobbeltblinde undersøgelse som be-eller afkræfter værdien af masker i det offentlige rum. De resultater må vi snart få.