Antallet af smittede af de testede siden i går udgør under 2% (1,97%). Samlet set er den procentuelle fordeling af smittede og testede også markant faldende (6,92%). 61 ligger i respirator – også fortsat markant faldende tal.

Hvad er forklaringen? Jamen – som jeg har sagt 453 gange – så ER foråret en væsentlig del af forklaringen. Solen, den friske luft, udelivet, udluftningen, virus slås hurtigere ihjel – masser af forklaringer. Jeg har skrevet om dem andre steder på bloggen.

MEN – lad os nu dog få åbnet landet. Helt! Der er (fortsat) INGEN undskyldning for ikke at få åbnet landet helt.

Mette Frederiksen sagde den anden dag i folketingets spørgetime – at hensynet ifht lukningen var at redde menneskeliv. Det klinger forfærdeligt hult. I nedlukningen er cirka 35.000 operationer blevet aflyst (nogle formoder jeg kan betyde tidligere død), døende er døde alene, ældre er døde på plejehjem uden deres elskede omkring sig, alvorligt syge er blevet for sent diagnosticeret, kræft-og hjertesyge ikke fået deres genoptræning og anden behandling. For slet ikke at tale om antallet af ensomme. Sundhedsstyrelsen vurderede i 2016 i en rapport om sygdomsbyrden i Danmark, at 770 mennesker døde hvert år som følge af ensomhed. Mon ikke man kan firdoble antallet i år? Helt uden gule rubrikker med BREAKING NEWS.

Ja -jeg har haft ret hele tiden – nemlig at INTET tydede på at vi var på vej ind i en bragende epidemi – og det sagde jeg allerede FØR at landet blev lukket ned. Jeg har måttet tåle latterliggørelse, censur og ikke mindst meget grov chikane. Den sidste har jeg samlet sammen – og den tager vi på et andet tidspunkt. For det skal selvfølgelig have konsekvenser når folk udøver SÅ grov chikane som tilfældet er. Det blev tydeligt for mange hvor ondskabsfuld Huxi Bach er – men pointen er jo – at uhyggelig mange danskere ty´r til helt samme tone og opsøger andre mennesker alene for at svine dem til. Som jeg har sagt mange gange før – ja – i dag er det mig – men i morgen er det dig. Og det er et kæmpe anslag mod demokratiet. Men den debat tager vi på et andet tidspunkt.

Mange spørger hvordan jeg har klaret denne enorme stress som det har udgjort at være corona-overvåger 24/7 – et af flere svar er svømning og nu havsvømning. Rundt om i landet og bl.a. i den skønne Almindsø som på billedet <3. Og ja – jeg er bedøvende ligeglad med om du synes jeg er for tyk/tynd/høj/lav/grim/smuk. Jeg har lov til at have min stemme – og du din. Lyt til hvad jeg siger – argumenter som du vil – men hold tonen (hvilket desværre er svært for mange).