BREAKING NEWS! Aktuelt er der INGEN på intensiv. Det burde da rydde alle forsider! De aktuelle tal smittetal er markant faldende, således at forstå at procentuelt antal smittede af testede er 0,30%. Magnus Heunicke oplyste lørdag, at der var testet 34117 personer og fundet 104 smittet. SSI har også lørdag oplyst tallene og deres tal er 21159 testede og 104 smittede. Det bliver 0,49%. Men uanset om vi bruger Heunickes tal eller SSI´s er tallet markant faldende! I fredags var tallet 0,75%! Kort sagt udbruddene fx i Aarhus atter forventeligt på retur!

Kig lige grundigt på kurven ovenfor, før du bekymrer dig om “flere” smittede. Hvis man tester flere – fanger man flere! Den blå streg er udbruddets procentuelle fordeling og du kan se hvordan det er tæt på 0 og altså nu 0,3%. Den røde streg er tænkt eksempel, såfremt vi mod forventning var kommet ind i en bragende epidemi tilbage i marts (hvad vi som forventet ikke gjorde). Derfor kan du IKKE forholde dig til antal smittede alene, du er nødt til at sætte det i forhold til antal testede. Det er en gennemgående og stor fejl, som hverken pressen eller landets sundhedsminister Magnus Heunicke på trods af 5 måneders træning endnu IKKE har forstået. Men det har du – forhåbentlig :-). Så RO på!

Så har vi maskerne. Det allerførste jeg atter undrer mig over er regeringens egenrådighed og magtfuldkommenhed. Hele landet ved, at man på Rigshospitalet er ved at få offentliggjort en randomiseret undersøgelse omkring brug af masker, men regeringen har ifølge Henning Bundgaards (en af forskerne bag) egne udtalelser til BT end ikke forhørt sig om resultaterne! Det undrer mig ikke, når man ser hvor faktaresistent regeringen har været og hvordan de har behandlet sundhedsmyndighederne, Sundhedsstyrelsen og Søren Brostrøm respektløst. Men alligevel – helt ærligt!? Det er godt nok endnu et tegn på manglende samfundssind og ydmyghed fra regeringens side.

Maskerne fortsat – jeg savner således såvel den videnskabelige dokumentation for kravet om brug af masker i offentlig transport som samlet vurdering. Jeg nemlig meget gerne se cost-benefitanalysen heraf. Altså virkning, bivirkning og priser ikke mindst. Udover som sagt overhovedet dokumentation for den positive virkning ifht Covid19 så  1) den mulige negative betydning for den enkeltes helbred, vejrtrækning, velvære 2) betydningen for børn og deres fysiske og psykiske helbred, når de skal tvinges masker på (plus deres rettigheder ifht Børnekonventionen) 3) betydningen for kommunikation og interaktion ved brug af masker, 4) betydningen ifht maskeforbuddet, 5) ophobningen af skrald og manglende nedbrydelighed (so much for regeringens hensyn til miljøet) og 6) prisen for den enkelte og samfundet. Bare i runde tal…

Endnu et vanvittigt tiltag og åbenlyst tegn på regeringens manglende respekt for miljøet og den kollektive trafik.

Det er i øvrigt åbenlyst, at rigtig mange danskere IKKE vil tage maske på og endnu mindre give deres børn dem på. Forståeligt nok. Befolkningen er godt corona-trætte. Vi så det i Aarhus og vi vil se det i hele landet – nemlig at befolkningen, hvis de har valget, vil vælge den kollektive trafik fra. Ganske enkelt. Så kan du også lige regne på miljøpåvirkningen af dette.

Det er på tide, at vi kommer tilbage til den gang, hvor regeringer først fremlagde planer, indgreb, indskrænkninger osv – når man forinden havde lavet en grundig analyse og ikke mindst grundig afvejning af  for og imod. Tilbage til den gang, da man havde respekt for fakta og ikke som nu bygger det hele på tro, frygt og magtfuldkommenhed. Husk det er DINE og MINE folkevalgte som på den måde ikke alene rutter med folks penge men endnu mere folks sundhed og frihed.

Plus landet bør åbnes helt. Vi må lære at leve med at der vil komme mindre udbrud i ny og næ med Covid19. Så må vi samtidig glæde os over, at Covid19 efter alt at dømme er blevet endnu mindre drabelig, hvilket netop ses af at tallene for indlagte har været stærkt nedadgående på trods af udbrud! Livet kalder og virkeligheden kalder.

Det forbliver regeringens maskepi – hvor vi som befolkning fortsat tages som gidsler. Sørgeligt men NU må det stoppe! Det kan du være med til ved at stille krav til dine folkevalgte samt at pressen starter med at forholde sig kritisk og forstår tallene.