Siden igår er 15336 blevet testet og blot 96 fundet smittet med COVID19. Kort sagt 0,62%.  For praktiske gøremål er corona-krisen overstået og virus væk.

Der har senest været talt om øget smittetryk. Det er noget eklatant vrøvl. Tallene er faldet støt og roligt. Så hvilken krystalkugle Seruminstituttet denne gang har kigget i skal jeg ikke kunne sige – men de følger åbenbart ikke med i dagens almindelige tal. Og de har været støt faldende og nu ganske markant.

Helt uden sammenhæng med at landet er blevet åbnet.

Hvorfor spørger du nok? Fordi vi er på den årstid, hvor vi IKKE vil/kan se en sådan bragende epidemi som frygtet. Ganske enkelt. Svaret er så uhyre simpelt. Og et eller andet sted ved de fleste det jo nok – uagtet at de samtidig har været fuldstændig funktionelle blinde hvad angår almindelig årstidsvariation. Selv Seruminstituttet må man forvente nu begynder at være opmærksom på at COVID19 selvfølgelig har en årstidsvariation og at det er en stor fejl, at man fra SSI´s side ikke har haft langt denne afgørende præmis ind i den matematiske model.

Efter at have set de håndskrevne noter på statsministerens talepapir om at dem der ikke makker ret skal udskammes – kan jeg have regeringen mistænkt for at snakke et smittetryk op. For derved at holde befolkningen i et fortsat jerngreb og forsøgsvis gøre det ikke helt så katastrofalt, at regeringen lukkede på så umådeligt lille sundhedsfagligt grundlag. Et røgslør. Intet andet.

Sandheden er nemlig en helt anden – nemlig at tallene falder støt og roligt. Bare til sammenligning var det 1,14% som var smittet. Altså markant fald bare fra i går til idag – men fortsat fald fald fald. Torsdag var der 255 indlagt i dag er tallet 232.

Apropos noten om udskamning – det er vel det letteste i verden at undersøge håndskriften og dermed også hvem den tilhører? Plus vel også begrænset hvor mange andre end Mette Frederiksen som skriver på hendes talepapir? Jeg har aldrig personligt haft nogen, som skrev noget-som-helst på mine talepapirer. Det ville blot forvirre mig.

Hvad kan vi lære heraf? Udover at jeg har haft ret hele tiden og nu er ved at være så træt af at gentage mig selv – men heldigvis møder jeg nu flere og flere af jer derude som af jer selv siger “Du har jo haft ret hele tiden” :-). Jeg ville så bare ønske, at man havde lyttet til mig langt tidligere. Så havde landet IKKE befundet os i denne katastrofale situation. Uhyggeligt og umådeligt trist at tænke på.