Amerikanske myndigheder slår fast, at alt tyder på, at der ER en sammenhæng mellem Pfizer og Moderna-vacciner og myocarditis. Især hos unge under 30 år.

I dag har CDC´s sikkerhedsudvalg slået fast, at der ER en sandsynlig sammenhæng mellem Pfizer og Modernavaccinerne.

Man har indtil nu konstateret 1200 tilfælde af myocarditis eller pericarditis og mest hos unge under 30 år. Indtil videre er der givet cirka 300 millioner stik. Bivirkningen ses såvel efter første som andet stik, dog oftere efter andet stil. Men vurderer, at der er 12.6 tilfælde af hjertebetændelse per million doser.

Hjertebetændelse kan føre til rytmeforstyrrelser og i værste fald hjertestop.

Kort sagt – CDC´s udmelding understreger, hvorfor ALLE (ikke kun os læger) med rette kan tænke, om Christian Eriksens hjertestop kan relateres til vaccination og deraf hjertebetændelse. Derfor forbliver svaret endnu mere vigtigt at få nu. Så vi kan få læring heraf.

Der kan være flere uheldige sammenfald som netop gjorde, at Christian Eriksen fik hjertestop. Vaccine, sportshjerte og maksimal hjertebelastning under kampen – som samlet set gav ham hjertestop.

Det som er bekymrende ved denne sammenhæng er, at unge som udgangspunkt IKKE få symptomer på COVID-19 eller meget få. Kort sagt det truer dem på ingen måde. Så er det en meget stor pris at betale i så fald, at den enkelte får potentiel dødelig hjertebetændelse.

Selv om hjertebetændelse er en sjælden bivirkning, giver det anledning til stor bekymring.
På kurven ser du aldersfordelingen.Læs mere her:

https://www.cnbc.com/2021/06/23/cdc-reports-more-than-1200-cases-of-rare-heart-inflammation-after-covid-vaccine-shots.html?fbclid=IwAR1V7YbfJ3aTXs6DB66olbV3_V26zAoyUi7cJRojN5_R6Xkst2w9SyuuEh0