Lige nu er nettet og facebook ved at koge over af raseri over elendig service hos Bremerholm Blomster ved Magasin. Butikken har tidligere været en del af Magasin, men er det vist ikke mere. Jeg kommer lidt i tvivl om den del.

Man kunne med god ret sige, om vi ikke allesammen lige kunne tage en ´chill pill´, bare fordi en enkelt kunde er blevet skidt behandlet. Men jeg er overbevist om, at det stikker meget dybere. For vi er et hav af mennesker, som gennem mange år har fået en ligegyldig og ofte uforskammet behandling i butikken. Jeg har gennem mange år handlet der, indtil jeg for nogle år siden erkendte, at jeg hver gang gik derfra slukøret og med en kæmpe øv-følelse over den elendige og til tider ganske uforskammet service. Ofte når man køber blomster, er det jo til en særlig begivenhed. Nogle man skal glæde med blomsterne. Derfor slår det måske endnu hårdere, hvis servicen er ringe. Fordi man selv er mere sårbar og følsom. I flere år handlede jeg der ganske ofte, fordi jeg var glad for buketterne, og først når jeg stod i butikken erindrede jeg, hvor ligegyldig og næsten aggressiv servicen kunne være. Jeg følte mig altid som en dum ko i kvægflokken. Det er derfor, at der nu rejser sig en storm af utilfredse kunder. Fordi vi er mange, som har haft lignende oplevelser derinde. Og har forladt butikken om ikke ked af det så i hvert fald trist til mode. Derfor er det en god anledning til, at Blomster Bjarne kigger lidt indad – og måske genovervejer, hvordan man taler til andre mennesker. Til kunderne. Til sine medmennesker. Og lærer personalet det samme. De er blot spejlbilleder af ham selv. Almindelig medmenneskelighed og venlighed koster ikke noget. Og ingen forventer at få tyve krøllede bånd på blomsterne – men venlighed og høflighed kommer man langt med. Også selv om det skal gå stærkt. Jeg har set, hvad Bjarne – ejeren – selv udtaler. Det er nok umiddelbart svært at få øje på hans empati og erkendelse af, at tonen kan ændres.

Så indtil det ændrer sig vil jeg holde fast i min strategi om at handle andre steder.

Ps.  Og så er de i øvrigt heller ikke billigere end som så. Trods alt.