Jeg har altid været utrolig fascineret af Magritte og især hans Cesi n´est pas une pipe (dette er ikke en pibe).

Med Statsministeriets udmelding om, at Mette Frederiksens ordre – eller skal vi sige befaling om at slå mink ihjel – IKKE var en ordre, eller befaling, ja, så tænker man på maleriet af Magritte “Cesi n´est pas une pipe”.

Det er i mine øjne helt vanvittigt og åbenlys ansvarsforflygtigelse, at man ikke alene ´undskylder´ en befaling som ikke havde lovhjemmel – men derefter tværer det ud i befolkningens ansigt med, at det bestemt ikke var en ordre. Og altså heller ikke MÅ kaldes en ordre. Landets store leder, Mette Frederiksen, vil simpelthen ikke ha´det! Hendes ordre lyder nu på, at hendes ordre bestemt ikke var en ordre.

Nu må det mareridt med den regering da snart få en ende! Jeg vil IKKE tales ned til mere. Og da slet ikke af én, som ikke har forstået grundprincipperne i et demokrati og en retsstat. Ikke på vilkår! Hvorfor skal jeg finde mig i, at blive talt ned til af en person, som åbenlyst er faret vild og ikke har evnerne til at se løsningerne?

Hvorfor skal jeg finde mig i, at Mette Frederiksen tager socialdemokratiske værdier som ligeværdighed, solidaritet og ordentlighed som gidsel. Som om det er hende, der ejer disse værdier og har eneret til socialdemokratiske værdier? Det er det så heldigvis heller ikke! Ingen har patent på Socialdemokratiet. Partiet udgøres af dets vælgere – og dem er du helt sikkert også blandt. Eller kunne være. Jeg er i hvertfald! Indtil nu selvfølgelig…

Hele coronakrisen har vidnet om elendig lederskab, manglende indsigt, manglende ydmyghed og ekstrem kontrol. Af regeringen, embedsmænd, forskere og befolkningen.

Jeg mærker heldigvis en stigende vrede og frustration i befolkningen. Jeg har undret mig over, at den ikke viste sig 2 dage efter nedlukningen i marts – men omvendt er befolkningen jo langt hen ad vejen blevet forført/hjernevasket/manipuleret af en presse, som i mange måneder formåede at gå snorlige i takt. Og det koster.

Cesi une ordre – et cesi une diktator og cesi forhåbentlg snart une valg og cesi forhåbentlig snart en ny formand for Socialdemokratiet.