Frygt, frygt og atter frygt – det er hvad der har stået som FED overskrift hen over de sidste mange ugers coronakrise.

Nu kan vi se af notat til regeringen, at netop frygt også har været en del af strategien – for at få befolkningen til at makke ret. Og man må sige – at frygt er befolkningen om nogen blevet smittet med.

En væsentlig grund til nuværende frygt er – at befolkningen har glemt at frygte virus og bakterier. Glemt frygten for fx mæslinger, polio osv.

Da jeg var barn frygtede min mor især mæslinger – og var lettet da jeg havde haft både røde hunde og fåresyge. Så var det overstået og jeg blevet immun. Hun havde venner som var blevet handicappet af polio og medforældre som havde mistet børn til mæslinger og andre hvor børnene var blevet hjerneskadet. Hun frygtede virus og bakterier. Med det resultat at enhver sygdom og feber blevet taget alvorligt – lægen opsøgt, behandling og iværksat og ikke mindst var såvel min kost, vitaminer, god hygiejne, frisk luft og ikke mindst søvn vigtigt redskab MOD de frygtede sygdomme. Den viden – og frygt – er gået tabt i takt med at vi (heldigvis) har fået effektive vacciner. Men samtidig er en vigtig viden og erkendelse om netop virus og bakterier forsvundet. Ikke mindst hos den yngre del af befolkningen (hvoraf en del i regeringen befinder sig). Med det resultat – at det øjeblik man hører om COVID19 – ja så er der ikke det sædvanlige beredskab, kendskab og respekt. Man bliver blæst helt omkuld af frygt og har ikke den tidligere viden og erfaring på rygraden – hvor samme ville have gjort, at opmærksomheden/årvågenheden var blevet sat i relation til de andre frygtede vira og bakterier. Nu er der blevet tegnet nogle scenarier som fandtes der forud INGEN vira og bakterier – og befandt vi os i en horror-movie.

Lige her kunne vi godt have brugt noget forstand, erfaring og viden i befolkningen. Så på den måde er det også interessant at se, hvordan en frygt kan forplante sig i befolkningen – dels fordi den bliver opskaleret fra regeringens side men også fordi befolkningen har ´glemt´ hvad vira og bakterier kan medføre – og ikke længere bærer en viden/bekymring for fx mæslinger. Sidstnævnte er jeg selvfølgelig taknemmelig for ikke er tilfældet – men samme hukommelsestab har banet vejen for at vi har befundet os i denne corona-psykose. Som retmæssigt heldigvis letter.

Ps. Skriv nu reelle indlæg. I er en ´bande´ som nidkært overvåger min blog – tak for opmærksomheden. Men øv jer nu i at skrive ordentligt helt UDEN perfide kommentarer – og så vil jeg meget gerne poste jeres indlæg. Men I formår ganske enkelt ikke at skrive ordentligt – og det er jo da umådelig trist. Demokratiet må siges at være sat på en meget meget hård prøve her i corona-krisen. Kom nu – vis I formår at argumentere UDEN samtidig at svine mig til. Så vi får en reel debat.