Det er præcis to måneder siden, at jeg skrev her på min blog, at min forventning var at vi ville få flere bristede hjerter i dette Covid19-helvede. Det har jeg retfærdigvis forventet fra den dag, hvor statsminister Mette Frederiksen træf en politisk beslutning om at lukke landet og siden holdt det lukket. Uden sundhedsfagligt belæg. Det massive pres som hun derved lagde ned over befolkningen – psykisk, socialt og økonomisk har selvfølgelig haft massive konsekvenser for folks helbred. Psykisk og fysisk. Helt uden at skabe BREAKING NEWS. Nu begynder vi så at få data og videnskabelige undersøgelser som bekræfter de alvorlige konsekvenser af regeringens voldsomme (og lægefagligt uberettigede) beslutninger.

 

Mine forudsigelser om flere bristede hjerter er netop blevet bekræftet i et stort amerikansk studie, som netop har været bragt i en underafdeling af et af verdens fineste medicinske tidskrifter – JAMA.

 

I studiet kiggede forskerne på patienter indlagt med mistanke om blodprop i hjertet. Her fandt man en fordobling af antallet af det sjældne Takotsubo-syndrom – populært kaldet ´broken heart syndrome´. Altså en sygdom, hvor hjertets pumpekraft brister (og en del patienter dør). Prognosen for sygdommen er ligesom hvis man har haft en blodprop i hjertet. Forskerne kiggede på antallet af patienter med ´broken heart syndrome´ før Covid19 og under Covid19. Sammenhængen var meget klar, nemlig at der var en fordobling af antallet og signifikant flere med bristede hjerter i Covid19-krisen. Forståeligt nok.

 

 

Interessant nok har disse ekstra bristede hjerter (og medfølgende dødsfald) IKKE givet os breaking news. Selv om de om noget er tankevækkende taget i betragtning, at det jo er politiske beslutninger og dermed også menneskeskabte problemer, som har forårsaget denne enorme påvirkning af millioner af menneskers liv – og de bristede hjerter er jo kun en lille del af al den ekstra sygelighed og elendighed, som vi kommer til få belyst i den kommende tid og delvist afledt af kæden faldt helt af for Mette Frederiksen i denne sag.

 

Apropos politiske beslutninger. Jeg så, at Simon Kollerup holder ferie og dermed IKKE kan forholde sig til den katastrofale 6-dagesregel for turister. Før til august. Da jeg læste et så arrogant svar blev jeg rasende. Det er i mine øjne helt uhørt og arrogant af en regering, at holde ferie og udskyde væsentlige beslutninger i en tid, hvor hele turistbranchen styrtbløder. Det er IKKE rettidigt omhu – det er ligeså vanvittigt som hvis en læge ved hjertestop hos en patient svarede, at han/hun ville vende tilbage efter ferien!