I know – Covid19 hænger også dig langt ud af halsen. Hvis ikke det var så tragisk og landet var blevet sendt ud i frit fald, så kunne vi bare trække på skuldrene. Men det går desværre ikke.

Så lad os tage dagens tal – sølle 17 testet positive ud af 8932 – altså 0,19%!! Meget vel falsk positive blandt tallene. Det er nu over en måned siden, at jeg første gang skrev, at udbruddet var ovre. Det er det sådan set fortsat. Uagtet hvad regeringen har åbnet (og ikke åbnet).

Der har på intet tidspunkt været sundhedsfagligt belæg for at lukke landet – og endnu mindre for at holde det lukket. Lige nu er der fortsat en vanvittig regel om 6 overnatninger for turister….jeg aner ganske enkelt ikke hvor sådan vås kommer fra. Det er i hvertfald ikke videnskabeligt funderet – men ren politisk beslutning. Men det må jo skyldes, at regeringen hader turister og hader den danske turistbranche. Er jaloux måske. Jeg har ganske enkelt ikke svaret – men at det er en katastrofe for vores turistindustri er der ingen tvivl om. Kæmpe katastrofe – og så endda fuldstændig uden hold i sundhedsfaglig dokumentation eller fundering.

Mit ordforråd slår desværre ikke til. Forløbet har på alle måder været hæsligt, hæsligt og ekstra hæsligt. Så hæsligt og så magtfuldkomment, at ord simpelthen ikke slår til. Vi har en statsminister, som har ført landet ud i en kæmpe krise – fuldstændig med fast blik. Uden at oppositionen retfærdigvis har lagt sig i vejen og endda et godt stykke hen ad vejen fulgt trop. Uagtet at der INTET sundhedsfagligt belæg var for at lukke landet og holde det lukket. Rystende.

Tilbage til dagens tal – IT IS OVER! Covid19-udbruddet er for praktiske gøremål ovre. Landet kan åbnes helt op. På alle måder. Selv Roskilde Festival kan vi få i gang. Det har vi sådan set kunnet hele tiden. Af alle de mange grunde jeg har skrevet om nu et hav af gange.

Men ifht dagens tal – og den sidste måneds tal – er det også vigtigt at du forstår, at de har været snorlige og uforanderlige og at en del af de uhyre få positivt-testede meget vel kan være udtryk for falsk positive. Det tal bliver forholdsmæssigt større, des flere man tester, som ikke på forhånd vides smittet/ syge osv -hvilket jo er tilfældet nu.

Suk!

For mig at se har en væsentlig del af corona-farcen også handlet om, at rigtig mange har svært ved at forstå tal. Ikke mindst også journalister. Men absolutte tal hvad angår smittede giver IKKE mening – man er nødt til at sætte det i forhold til antal testede. Deraf ser man også en udvikling. Derfor er min kurve ovenfor både retvisende og lærerig for mange ifht netop sygdommens udvikling og dermed også den fredelige udvikling. Den røde linie viser hvordan kurven ville have set ud, hvis vi var løbet ind i den frygtede epidemi. Som vi på INTET tidspunkt var på vej til – den blå er de faktuelle forhold.