Først det gode budskab – nemlig at dagens procenttal sørme som forventet nu er på 0,41%. Der er testet 20599 og fundet sølle 85. Ikke flere døde (fortsat) og 2 færre indlagte og nu er tallet 16!

Men lad os lige forholde os lidt mere kritisk til tallene.

Det er i mine øjne vanvittigt, at man fortsætter så massiv testning på så lille et grundlag. Hvis man testede 20.000 borgere for influenza, fandt vi såmænd også nogle med influenza. Det er IKKE ensbetydende med, at vi har eller vil få en influenza-epidemi. Det ved de fleste trods alt godt. Man burde stoppe tests omgående og så som ved influenza lave stikprøver. Det ville også normalisere vores hverdag!

Hvad koster det så? Ja, dagens tests koster lavt sat 51 millioner – idet man skønner at hver test koster 2500  kr. Indtil videre har vi brugt over 5 milliarder herhjemme! 5 milliarder. Forestil dig hvor megen medicin, genoptræning og behandling det kunne gavne kronisk og alvorligt syge mennesker.

Herudover hører jeg fra såvel de praktiserende læger som lægevagterne, at de bestormes af ikke-syge borgere, som skal høre til deres tests, deres børns tests, deres nabos tests, tests i Aarhus, kriller i halsen, kriller i storetåen. Det går fuldstændig over gevind -og det er ressourcer som går fra lægens egentlige arbejde. At tage sig af SYGE mennesker. Det rene vanvid.

Jo – jeg går FB-live kl. 16 🙂