Vi lever i et videns samfund – og alligevel har landet det sidste halve år været styret af frygt. Frygt har været det gennemgående tema og er det fortsat. De politiske vinde og tanker bæres frem af frygt. Jeg kan ikke være den eneste, som det snart gør fuldstændig vanvittig. Nu må den frygt høre op og vi må kræve, at man forholder sig til fakta og data.

Lad os nu se på dagens tal – igen igen igen – 3 færre er indlagt – og nu er tallet nede på 13! Ja du læste rigtigt.

Hvad angår antal smittede er det 0,73% – altså er det nedadgående og må tolkes som udbrud i Aarhus er på retur. Alt i alt MEGET fredelige tal.

Aarhus har en socialdemokratisk borgmester, Jacob Bundsgaard, som må siges at bakke sin regering op – han har nemlig aflyst Aarhus Festuge. På anbefaling af sundhedsmyndighederne. Jeg er meget rystet over, at han egenhændigt har aflyst Aarhus Festuge uden inddragelse af parterne. Aarhus Festuge har stor betydning for Aarhus, turister, sammenhængskraft, kulturliv, restaurationsbranche osv. Derfor er det da også helt ude af proportioner at aflyse Aarhus Festuge helt. Det ligger selvfølgelig i forlængelse af regeringens magtfuldkommenhed, men jeg har svært ved at forstå, hvis byens borgere finder sig heri – plus alle de involverede. Man kunne sagtens have lavet tiltag som sikrede, at alt forløb fredsommeligt og UDEN udbrud. Igen – det handler om frygt, frygt og ekstra frygt. Når man ser på dagens tal og udviklingen i det hele taget, skulle Jacob Bundsgaard have haft is i maven. Det er godt nok trist for Aarhus – som i forvejen lige nu lider under et meget dårligt renommé må man nok sige. Men Jacob Bundsgaard har haft spåkuglen fremme og har set et Covidmonster, som jeg IKKE kan se af tallene. På nogen måde.

Transparens er godt – og jeg formoder at en aktindsigt er på vej og vi vil se på hvilket grundlag en SÅ drastisk beslutning blev truffet. Jeg vil meget gerne se de konkrete anbefalinger fra sundhedsmyndighederne og ikke mindst også rationalet og den videnskabelige dokumentation. Nu to uger FØR Aarhus Festuge. Og rationalet for at aflyse helt fremfor at foretage en vurdering fra event til event.

Tilbage til tallene. De er som sagt fredelige og forventningen er, at udbruddet nu i Aarhus er på retur eller godt på vej retur i hvertfald.

Herudover er det jo interessant – at antallet af indlagte falder på trods af at vi nu har haft 3 uger med øget udbrud og dermed flere smittede. Det kan tolkes som at Covid19-virus reelt er blevet mere fredsommelig eller de praktiserende læger får behandlet de smittede bedre. Måske begge dele. Herudover er vi på et tidspunkt af året, hvor folks modstandskraft generelt er større end fx i februar. Der er nok flere forklaringer, men i hvertfald giver det anledning til stor optimisme.

Kan vi ikke få smittet både pressen og politikerne med samme optimisme. Det må snart være tid til det. Det må også være muligt for begge parter at sætte sig ind i fakta. Befolkningen er ved at være trætte af denne jagt på frygt. Nu må vi kræve, at man forholder sig til tallene. Og de er MEGET fredsommelige.

PS

På billedet ser du til glade kvinder, som fejrer at vores samtalebog “CoRona – en samtalebog om Covid19” er færdig. Glæd dig.