Lad os starte med dagens tal. Vi ved der er et udbrud i Ringsted på Danish Crown og vi ved der er i Aarhus i forbindelse med tutor-tur samt at halvdelen af de smittede siden fredag er somalier (og 3 ud af 4 den sidste uge), hvilket må formodes at knytte sig til nogle kulturelle forhold (madvaner, boformer osv). Ergo har vi forholdsvis mange smittede – men også rigtig mange testede! Det betyder at den procentuelle fordeling er 0,7%. Der skal meget lidt forandring til, at så lave tal svinger. Ikke mindst når vi nærmest i det offentlige rum kan komme navn på de smittede.

MEN – lad os lige glæde os over at Hjørring – som medio juni havde udbrud på plejehjem – INGEN smittede har! Hold fast i dennne positive grundtone.

Lad os holde fast i at på trods af enkelte udbrud ja så er der aktuelt 24 indlagt (ja 24!!!) og 3 på intensiv og 2 i respirator. Kort sagt på trods af lettere stigning ingen forandring overhovedet og tallene ufattelig små. Man kan endda argumentere for at Covid19 må have muteret, så den er blevet mere fredelig. En ganske væsentlig pointe.

Tilbage til Danish Crown – det er da trælst. Og vi må forvente udbrud.Ikke mindst blandt mennesker som bor tæt osv – som her hvor det er kommet frem at det er udbrud blandt en del af de polske arbejdere, som bor og opholder sig meget tæt på hinanden. Det SKAL give et udbrud.

Pointen er også, at Covid19 primært smitter mellem nære relationer – det være sig bofæller, tutorfæller man danser, drikker og kysser på, pleje af svagelige man er tæt på, folk man bor tæt med osv. Det er kort sagt helt efter bogen.dheLad os glæde os over at tallene er fredelige, alt ånder fred og ro og fase 4 skal SELVFØLGELIG iværksættes omgående!

Der er INTET sundhedsfagligt belæg for andet – men jeg forstår da godt hvis regeringen ser det som en anledning til at forhale genåbningen for at understrege de ikke har gjort noget forkert. Hvad efterhånden bør være åbenlyst for enhver at de har.

Vi skal lære at leve OGSÅ med Covid19. Der vil tidvist nu og fremover komme udbrud. Sådan er det. Fuldstændig som med mange andre vira, bakterier og svampe. Men egentlig epidemi er vi IKKE på vej ind i!

Kaare Mølbak repræsenterer IKKE en myndighed og jeg har nok ikke så meget mere at sige hertil. Udover selvfølgelig at man med fordel kan slukke mikrofonen, bruge sin sunde fornuft, kigge på tallene – og ja, trække vejret. Stille og roligt.

PS. Apropos nattelivet – der er INTET der tyder på at åbning af nattelivet vil medføre yderligere smitte. Det er meget voldsomme restriktioner af en befolkning at lukke ned så kraftigt og på så sparsomt et grundlag. Men coronahysteriet vil åbenbart ingen ende tage.