Dagens tal viser et procentuelt fald – i går var det 1,35% og idag 1,20%. Tallene er også faldende for såvel Odense som København, hvilket tyder på, at udbrudene begge steder er på retur. I forgårs var tallet i Odense med nye smittede 14 og i går 9 og dagen før forgårs 20. Altså nedadgående. I aktuelle forløb har den været oppe på 32. Hvad angår København er tallet også nedadgående, hvor det dagen før forgårs var 66 og nu i forgårs 42. Vi må regne med fortsat fald!

Det er noget forbandet vrøvl, når pressen skriver at Danmark har det højeste smittetal i 5 måneder! Det er simpelthen forkert. Du er nødt til at forholde dig til den procentuelle fordeling. For 5 måneder siden testede man lidt over 4000 og fandt 297 smittede og tallet var 7%. Nu har man testet 20874 og fundet 251 – altså 1,2%. Det er en vanvittig stor forskel. Er der ikke nogen som kan give pressen et regnekursus!? Det er jo nogle virkelig grove fejl – og desværre deles sådanne fejl igen og igen.

Så lad os glæde os over de fredsommelige tal og så atter spørge regeringen om hvad målet egentlig er for indsatsen? Den synes i mine øjen mere og mere uklar. I starten var det at undgå overbelastning af sundhedsvæsenet – det er vi længe forbi. Så er spørgsmålet hvad det så er, at vi søger.