“CoRona – en samtalebog om Covid19” hedder den samtalebog som Mai og jeg netop har lagt sidste hånd på. Hvor jeg dog glæder mig til at den udkommer og forhåbentlig kan skabe noget klarhed.

Dagens tal ER meget fredelige – og fuldstændig som igår – nemlig 0,75%. Når man tester flere fanger man også flere smittede! Så simpelt er det. Så RO på. Der ligger en enkelt på intensiv og INGEN i respirator. Heller ikke i dag er der flere døde! Antallet af indlagte er faldet med 94% – hvor der idag er 14 indlagte og omkring 1. maj var 230 indlagte. Et fald på 94% er også noget!

Træk vejret. Helt ned i maven og lad angsten flyve.

Så skal vi ikke sammen forsøge at komme tilbage til det normale liv? Der vil komme udbrud i ny og næ, men nu må det corona-hysteri stoppe. Det gør mig vanvittig, at man ikke forholder sig til fakta.

Jeg hørte i dag noget af et interview på P1 med Jakob Bundsgaard og det var til at få pip over. Netop ifht aflysningen af Aarhus Festuge som jeg mener er helt skudt forbi  målet. Men præmissen for journalistens interview var IKKE at det var skudt over målet, nej, det var at aflysningen skulle have været tidligere. Det var åbenlyst den underliggende ´musik´ i journalistens interview. Jamen, er der da INGEN i den danske journaliststand som forstår sig på tal? Kan læse selv? Det var fuldstændig surrealistisk at lytte til. Sidder danske journalister på månen eller en anden planet? Og er der nogen som vil forklare dem tallene?

Mit håber er at forretningslivet, kunstnerne, arrangørerne og publikum til Aarhus Festuge retmæssigt protestere over beslutningen og ikke mindst kræver videnskabelig dokumentation for et så drastisk indgreb. Nu henviste Jakob Bundsgaard så til Færørerne og en festival 28. og 29. juli. Jeg har kigget på deres tal. 5.8 havde de 38 ud af 2286 testet (1,66%), 6.8 16 ud af 2804  (o,57%) testede, 7.8 11 ud af 4541 testede( 0,24%) og  11.8 14 testede ud af 2444 (0,57%). Er der noget i de tal som bekymrer dig? Nej, vel. Der kom et lille udbrud – måske fra gæster ved festivallen eller andre steder. Men vi kan jo altså ikke lukke et helt land ned, fordi der er nogle, som bliver småsyge af Covid19.

Nu må det hysteri ganske enkelt stoppe! Kig nup på tallene! ORDENTLIGT. De er fredelige. Meget fredelige.