Dagens tal – siden i går er 78 fundet smittet ud af 7700 testet! Altså 1 %. 33 i respirator og 43 indlagt på intensiv. Faren er ovre og reelt har vi ALDRIG været på vej ind i en bragende coronaepidemi nu. Ja – grundet ikke mindst årstiden. Antallet af indlagte bare fra igår til idag er fra 198 – 177. Hvilket jo netop bekræfter at udbruddet støt og roligt er på vej væk.

Dagens pressemøde var en mærkelig affære. Jeg er målløs over, at man med så fredelige tal og i en situation hvor Kåre Målbak også har forstået at 2. bølge ikke kommer nu (han gentog det endda også flere gange) – ikke bare får åbnet helt op. Ganske enkelt. Fortsat med alle mulige gode forebyggende tiltag – som kan gavne på rigtig mange områder udover alene for SARS-CoV-2 – men stadig med et åbent land. Vi kan gøre meget UDEN at holde landet lukket. Jeg forstår godt, at oppositionen presser på og jeg forstår godt at de undrer sig over, at man få dage efter ændrede afstandsreglerne til 1 meter. Men ændrede retningslinier må selvfølgelig også føre til nye forhandlinger.

Statsministerens meste positive ord var ´sund fornuft´. Denne sunde fornuft har vi savnet i regeringens håndtering af tilstanden – men nuvel – nu kommer den sunde fornuft til.

Landet lider. På rigtig mange måder. Mennesker lidt. Rigtigt meget. Som en skrev til mig – man kan dø af sorg. Det ved jeg alt om – og min mand var den første herhjemme som beskrev netop Takotsubo syndrom. Et syndrom hvor netop hjertet brister ved stress som fx sorg. Og rigtig, rigtig, rigtig mange danskere er i sorg – af så mange grunde.

Foråret ER vores ven. Jeg kan se flere og flere forstår det – selvom der fortsat slet ikke tales nok om netop forårets/sæsonens afgørende betydning for at vi IKKE kommer ind i en 2. bølge nu.

På lørdag har gæve folk arrangeret en lovlig Frihedsdemonstration i København – fra kl. 12-15. Du kan finde den på fb under SammenForFrihed eller hjemmesiden www.sammenforfrihed.dk. Bak op om demokratiet og kom med. Demonstrationen handler alene om at vi vil værne om demokratiet og vores grundlovsbestemte rettigheder. ALLE er velkomne og den er tværpolitisk.  Og husk nu- vi lever i et DEMOKRATI og du skal og må stille krav til de folkevalgte politikere. Heldigvis da.

Åhhh – Danmark vågn nu for op! Kom ud af coronadøsen. Kom ud i livet. Ud i foråret. Lad landet springe ud sammen med den smukke bøg (som ER sprunget ud). Og så – ja – brug din sunde fornuft. Kig på tallene. Følg selv med. De er umådelige fredelige. Uagtet at landet allerede er lukket en del mere op. Så lad os nu få resten med.

PS – jeg går FB-live kl. 15.