Først dagens tal – same same. Covid19-udbruddet er praktisk talt ovre – og uanset hvad er det så umådelig få der er smittet, så vi uden problemer kan åbne landet helt op. Åbne grænserne, lade de ældre få besøg osv. Det har vi faktisk kunnet længe. Man kan sagtens åbne op og fortsat holde god håndhygiejne osv. Ja – som du ved mener jeg jo ikke, at vi nogensinde skulle have lukket landet. Men den del har jeg vist trættet dig med nu i tre måneder…

Den anden dag mødte jeg en mand ved et selskab – og det første han sagde til mig var “Ja, dig har alle jo en holdning til!”…og inden jeg nåede at sige noget, fortsatte han “men jeg må jo indrømme, at du har fået ret!”. Jeg forstod godt hvad han mente, det var vel hvad man kalder en halv fornærmelse iklædt et halvt kompliment. Sådan en slags dobbeltsikring.

Pointen er, at jeg jo fra starten har sagt det samme (og ja haft og fået ret) – nemlig at tallene var procentuelt (forholdsmæssigt) faldende og at vi IKKE ville få den frygtede store epidemi som regeringen frygtede og smittede befolkningen med angst. Helt uden reelle fakta og på et uhyre spinkelt (og forkert) grundlag.

Nu tror jeg, at det begynder at blive åbenlyst for selv barnet i 1.klasse, at regeringen har udnyttet situationen til at tilrane sig vanvittig meget magt. En regering som 3 ud af 4 af befolkningen vel at mærke IKKE stemte på. Hold lige fast i det. Jeg er da også af den klare opfattelse, at regeringens indskrænkning af Grundloven på så spinkelt et grundlag skal have konsekvenser. Ikke mindst i lyset af, at de lod forstå at det var MYNDIGHEDERNES anbefaling – hvilket jeg tror vi alle har forstået det netop IKKE var.

Jeg vil meget gerne gentage hvad jeg har sagt hele tiden og hvad det var jeg så – men i første omgang vil jeg bede dig om at læse nogle af mine tidligste indlæg – for der forklarer jeg det ganske grundigt. Og så skal jeg nok igen en af de nærmeste dage give dig en rundtur.

Jeg må også lige slå fast hvad mine forudsætninger for mit klarsyn har været. Ikke mindst for dem af jer, som tror, at I ved hvem jeg er og ikke mindst jer, som undervejs har forsøgt at latterliggøre og defamere mig i håbet om at jeg ville tie. Allerede der kendte I mig alt for dårligt ;-).

Udover at være læge har jeg en socialmedicinsk ph.d. hvori epidemiologi var en væsentlig del, jeg har i mange år beskæftiget mig med (og gør det fortsat) forekomsten af forskellige sygdomme (herunder sjældne sygdomme) og sad i mange år da jeg netop arbejdede med sjældne sygdomme som ekspert i forskellige udvalg herom (også i EU).  De sidste mange år har jeg blandt meget andet rådgivet og undervist ikke mindst dagpasninger ifht smitsomme sygdomme, god hygiejne osv – og kender epidemiernes udvikling til hudløshed ifht sammes tag i befolkningen (og blandt børnene). Jeg sad med i det Nationale hygiejneråd da retningslinierne for nu en del år siden blev ændret, plus jeg holder mig orienteret i forskningen generelt og senest Covid19 i særdeleshed. Sidstnævnte i tæt samspil med min mand som du måske ved er professor i hjertesygdomme. Kort sagt – jeg ER ekspert i området og eftersom jeg jo har haft ret hele tiden – åbenlyst mere ekspert end en stor del af dem, som pressen har skamridt gennem coronakrisen. Folk som man for længst burde have lukket mikrofonen til og hvor flere af dem bliver mere og mere komiske at høre på. Ganske enkelt fordi de for længst farede vild i takt med at storhedsvanviddet tog over.

Hvorfor er jeg så ikke blevet hørt bedre og mere? -spørger en del retmæssigt. Det er meget enkelt! Fordi jeg ikke har passet ind i fortællingen. Ikke mindst pressens fortælling og selvfølgelig slet ikke regeringens.

Jeg hørte i dag et indslag omkring pressens polarisering i USA – og journalisterne talte med bekymring herom.. Her må jeg desværre sige – at samme polarisering bestemt også er kommet til landet. Lige nu med overvægt til regeringens favør. DR men egentlig også TV2 har langt hen ad vejen virket som regeringens propagandamaskine – og det har været (og er) utroligt nedslående at være vidne til. Ikke mindst også fraværet af kritisk journalistik har været decideret deprimerende.  Jeg så i dag, at Lars Løkke Rasmussen retmæssigt undrede sig over, at Detektor ikke tog fat på regeringens tiltag snarere end hans anbefalinger ifht Sydsveriges grænser. Samme anbefaling kom jeg med for nu tre måneder siden – og indtil videre kaster Detektor sig hellere over kritikere af regeringen end regeringens ene mere vanvittige forslag efter det andet. Tilfældigt? Det tvivler jeg på.

Den gode nyhed er så – at vi heldigvis har andre nyhedskanaler end mainstream medierne. Jeg er taknemmelig for at så mange af jer læser med her på min blog, følger med på FB og Linkedin. Tak for det og tak for jer. Også tak for alle jeres fine indspark, mails og beskeder.

Hold fokus på fakta – og lad angsten slippe sit tag om dit hjerte og dine tanker. Du skal ikke være bange – det ER ovre!