SARS-CoV-2 muterer hele tiden og der findes flere tusinde mutationer allerede. Fra hele verdenen. Det er fuldstændig normalt for en virus at mutere. Typisk i mere fredelig retning.

Hvad angår den britiske variant (med reelt flere mutationer) – så er der INTET som tyder på at den er mere dødelig!
Tværtom. Plus at den smitter mere er heller ikke entydigt fra publicerede data (som er uhyre få). Mit bedste bud hvorfor den på denne måde “tales op” i helt ekstrem grad er for at regeringen kan legitimerer fortsatte restriktioner og giver disse en vis lødighed. Men det er ren manipulation og udokumenterede påstande. Intet andet. Påstande som rationelt heller ikke lader sig forsvare eller forklare. Manipulation for at beholde magten. Intet andet!

Til gengæld er der rigtig mange som gætter på rigtig meget. Ikke mindst TV2 – hvor man gud-hjælpe-mig refererer til et tweet journalisten Astrid Helmer Mørck har læst (og til dels forstået). Og så går Astrid Helmer Mørck ellers igang med sin dommedags-snak – hvilket kan få angste børn, unge og voksne til at skælve og lukke helt ned. Hvor er egentlig journalistens personlige ansvar ifht hvad denne påfører mennesker af unødvendig smerte, angst, depression osv? Denne artikel tager prisen – selv om jeg må indrømme at den konkurrerer med rigtig mange ligeså elendige og alarmistiske og manipulerende artikler hos såvel TV2 som DR (og også BT, Berlingske, Politiken, JP og EB). TV2 er desværre ikke alene og en væsentlig grund til denne skade er, at de åbenlyst IKKE har et inhouse fagligt råd, de kan spørge ifht vinkling osv. De interviewede svarer jo på spørgsmålene – og det er så heller ikke tilfældigt HVEM der interviewes. Det er som om, at det gode gamle journalistiske princip med at høre flere sider (og i øvrigt underbygge med ordentlig dokumentation) er gået fuldstændig corona-fløjten. Det er et princip INGEN af mainstream-medierne har fulgt i hele coronakrisen og fortsat ikke gør.

Jeg formoder, at den intelligente del af befolkningen ER begyndt at undre sig over, at en ikke-læge som Lone Simonsen dukker op igen og igen? Eller en virolog uden forstand på folkesundhed som Allan Randrup Thomsen popper op hele tiden? Surprise – fordi de understøtter den alarmistiske tilgang. Det giver kliks. Masser af bange kliks.
Mit råd til dig er 1) følg ikke TV2 nyhederne (det er generelt genoldigt vås) og 2) stop med at læse videre (eller lytte) når du ser/hører alarmisterne Lone Simonesens (uden lægelig baggrund) eller Allan Randrups navn nævnt. De er begge i mine øjne uden for faktuel og seriøs rækkevidde.
Træk vejret – roligt – og helt ned i mavsi. CoROpå – alt ser fredeligt ud. Frygt ikke. Det er regeringen du skal frygte. Det er regeringen som smadrer landet.
COVID-19 skal du tilgå som var det influenza og den britiske variant efter hvad vi ved nu både fredelig og IKKE mere dødelig.