7 ud af 6 stjerner til “Det skide show”

Torsdag d. 1. marts var der premiere på “Det skide Show” med Rasmus Bruun og Frederik Cilius Jørgensen. Indrømmet. Jeg er og var stærkt forudindtaget. Jeg ganske enkelt knuselsker “Den korte radioavis” og endnu mere de to kanutter bag. Så meget, så jeg også har en lillebitte rolle i såvel satireprogrammet og deres kommende film “Sankt Bernhard Syndikatet”. Så er det på plads. Så jeg er ligeså forudindtaget og inhabil, som Henrik Queithsch fra Ekstrabladet – som ikke alene bliver udråbt i showet til at være en elendig anmelder (enig) – men gudhjælpemig idag så giver dem 2 stjerner. Ha ha. Det er både komisk og bragende inhabilt – men alligevel afholder han sig ikke fra at give dem en dårlig anmeldelse. Åhhh Herregud – lille stakkels mand. Det har heldigvis samme virkning, som når Thomas Treo giver danske rockmusikere (vist fraset Lille Palle) konsekvent dårlige, ondskabsfulde anmeldelser. SÅ ved man, at det er god musik.

Heldigvis er anmeldernes ´enevælde´ for længst overstået – for de sociale medier har fuldstændig taget luften ud af deres magt.Og det med god ret.

Tilbage til showet. Det er spækket med metaforer, sjove ordspil, musik og skøre indfald. Jeg var underholdt og bjergtaget fra start til slut. Showet er både tankevækkende, sjovt, rørende og ikke mindst provokerende. Alt det som et teaterstykke og ikke mindst satire skal kunne. Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørshom er selvfølgelig også med – og hun er lige så elskelig og u-elskelig som hun plejer at være. Og lige så neo-konservativ spruttende, rablende som hun helst skal være for at vi alle knuselsker hende. Hun er så politisk ukorrekt som man på nogen måde kan ønske sig. Plus Frederik præsterer en ´Hitler-parodi´ i Kissers nytårstale som er vanvittig velspillet, spruttende, foruroligende og overvældende.

Showet formåede også at give os en noget alternativ udgave af Steinbecks ´Mus og mænd´.På trods af showets mange skøre indfald, så stod netop ´Mus og mænd´ og dets essens og budskab faktisk lysende klar for os, da showet var slut. Imponerende!

Men som sagt -jeg elsker dem – og de kan stort set ikke sætte et ben forkert. Den opfattelse blev blot yderligere cementeret i går ved “Det skide Shows” premiere.

Så skynd dig ind og bliv underholdt og udfordret af “Det skide Show”. Vi skal ruskes i. Vi skal udfordres. Og vi behøver bestemt ikke være enige. Det kaldes såmænd demokrati. Samme demokrati rusker holdet bag “Det skide Show” og “Den korte Radioavis” så godt og grundigt i. Og tusind tak for det <3.