Man blev jo næsten henført til skolegården idag, da Mette Frederiksen igen og igen pegede på sin minister Mogens Jensen og gav ham skylden for, at regeringen på forhånd IKKE havde sikret sig lovhjemmel til deres meget voldsomme massakre på landets mink og minkavlere. På trods af, at det altså var Mette Frederiksen, som fremførte massakren overfor befolkningen.

Det er selvfølgelig fuldstændig vanvittigt, at regeringen ikke på forhånd selvfølgelig havde clearet de juridiske aspekter for en så voldsom handling – som immervæk ALDRIG er set før. Det er da elendigt politisk arbejde og pilen peger ikke alene på Mogens Jensen. Trods alt. Den peger mest af alt på landets regerende statsminister Mette Frederiksen – som jo altså var bekendt med den manglende lovhjemmel i 2 (!!) døgn før offentligheden blev orienteret. Var det mon for at nå flest mulige mink blev slået ihjel? Eller bare nøleri? Eller noget helt tredje jeg slet ikke tør gisne om.

Lad os få et valg og samtidig få sat Lars Løkke tilbage på posten som formand for Venstre. Så kan Jakob Ellemann-Jensen passe sin rygtræning og nyde den smukke natur. De sidste dage er meget faldet på plads ifht Venstre og deres ekstremt passive rolle i dette coronahelvede. I foråret håbede jeg optimistisk på, at Venstre ville have en røst som et stærkt oppositionsparti. De skulle blot lige tilvejebringes den korrekte information. Men nej – det kom der intet ud af. Venstre forblev passive, mens de klappede hælene i og lystrede Mette Frederiksens fløjte. Med Jakob Ellemann-Jensens mail til sine gruppemedlemmer i søndags står det soleklart, hvor han har været hele tiden og dermed dræbt oppositionens røst. Venstre er langt bedre stillet med en ny formand og meget gerne frihedskæmperen Lars Løkke Rasmussen!

Et er sikkert – regeringens – og Mette Frederiksens – håndtering af coronakrisen har været elendig og uansvarlig. Minkmassakren har heldigvis bragt fuldt spotlys på, hvad vi andre har set fra starten. Nu går vi ikke alene længere og befolkningen er vågnet op. En stor lettelse.

Mon ikke det er tid til at få pudset valgplakaterne? Hvis det så samtidig kan være en anledning til at politikerne fremadrettet forholder til til fakta fremfor mavefornemmelser og magtliderlighed, så har vi som land og befolkning vundet meget. Jeg krydser fingre!