DR Østjylland har fokus på, at en forsker som Rune Hartmann fra Aarhus Universitet får chikanemails. Artiklen omhandler chikane mod “coronaeksperter” og vi må forstå, at al chikanen kommer fra en bande “tosser”.

At det er “tosser”, som udøver chikane, kan jeg skrive under på. Men det er jo altså også en chikane, som rammer os, som er kritikere af regeringens og pressens narrativ. Vi får også chikanemails, chikane på nettet, løgne der deles mangfoldigt osv. Same same. Men sjovt nok fortjener vi åbenbart ikke samme bekymrede miner. Det må “man” tåle.

Digital chikane er ALDRIG i orden. Uanset hvem den rammer.

Landet befinder sig i en mere og mere ekstrem polarisering – og en polarisering, som ikke mindst regeringen og pressen ikke formår at håndtere korrekt. Hvis man nægter at lytte til halvdelen af befolkningen – så bliver den halvdel frustrerede og aggressive. Og aggressionerne stiger åbenlyst.

Et er aggressioner – noget andet er digital chikane – som jeg mener INGEN bør tåle!

Jeg har i mange år beskæftiget mig med digital chikane (delvist ufrivilligt) – men underviser og rådgiver også herom.

Digital chikane rammer altid den enkelte hårdt – og på mine kurser og sparringsmøder er folk ofte meget berørte heraf. Det er en ringe trøst at sige “velkommen i klubben” – men jeg synes retfærdigvis at et indslag som hos DR fortjener, at man breder det ud til, at det er ALLE den digitale chikane rammer. Så længe chikanen reelt ingen konsekvens har. Og det har den ikke idag. KUN når det får konsekvenser.

Derfor skal alle der skriver til mig – og chikanerer mig – også være forberedt på, at deres henvendelse kan blive offentliggjort. Jeg har mange redskaber til at minimere den digitale chikane, hvilket også gør, at jeg har “kuren” hertil.

Du er altid velkommen til at kontakte mig for råd og vejledning på vibeke@vibekemanniche.dk