8. marts er altid en god anledning til glæde os over vi har hinanden. At vi kvinder står sammen. Hjælper hinanden. Opmuntrer hinanden. Trøster hinanden. Kort sagt er der for hinanden.

I sær det sidste år har jeg brugt meget tid på sparring og undervisning ifht digital chikane. Ikke mindst i forhold til offentligt ansatte. En chikane som i meget stor grad påvirker den enkeltes arbejdsglæde men også kan have stor negativ indvirkning på løsning af arbejdsopgaverne.

Digital chikane er noget som især rammer os kvinder. Uagtet hvor og hvordan man er ansat. Chikanen kan komme mange steder fra og have mange årsager.

En del af chikanen, som rammer os kvinder, sendes ofte afsted om natten – af mænd. Frustrerede, aggressive og ondskabsfulde mænd. Selvsamme mænd som højst sandsynligt også gerne tæver løs på kvinder, stalker kvinder, voldtager kvinder. Motivet interesserer mig ikke så meget. Men det gør handlingen til gengæld.

Det gode budskab er så, at chikanen kan og SKAL stoppes. Det gælder på det personlige plan og det gælder ifht arbejdspladser.

På arbejdspladser kræver det ledelsesmæssig opbakning. Men det har ikke mindst kommuner, som grundet beliggenhed kan have svært ved at rekrutere, langsomt erkendt. At kommunen er tvunget til at sikre medarbejdernes arbejdsmiljø og dermed også forebygge/stoppe chikane – herunder den digitale chikane. Det ser jeg som en positiv udvikling. Heldigvis.

Send mig gerne en mail, hvis du har spørgsmål eller brug for assistance. Jeg træffes på vibeke@vibekemanniche.dk

God 8.marts – til alle os kvinder og alle jer gode mænd <3.