I UK er der netop faldet dom til en 39-årig mand, som starten af februar sendte dicpics til hhv ung pige på 15 år og en kvinde. Han har fået 66 ugers fængsel. Sådan!

UK har netop fået Online Safety Act – som netop straffer digital chikane hårdere end tidligere og da også såkaldt cyberflashing. Hvor vedkommende altså straffes som hvis han flashede sig offentligt.

Digital chikane er mere og mere udbredt – og rammer stort set alle – men dog især kvinder.

Når jeg ser på min håndfuld af bindegale stalkere…er de ALLE mænd. Uden undtagelse.

Det er tid til at få en dansk lovgivning, som beskytter ofre for digital chikane og straffer gerningsmændene. Ganske enkelt. Det rækker ikke at blive ved med at snakke om det.

Når en mand – eller kvinder – sender trusler, injurier og chikane afsted til andre eller om andre – er det ikke noget, at han “kommer til”. Det er en bevidst og ondskabsfuld handling. Den skal straffes!

Jeg tænker mænd i UK stopper med at sende dicpics. Og tak for det. Men det stopper ikke der – digital chikane skal straffes.

Der er aktuelt fokus på de mange løgne, som deles på Reddit. Også om især kvinder. Det skal også stoppes. Det skal sidestilles med alle andre injurier og æreskrænkelser – og straffes hårdt.

Tag ikke fejl af, at en del af det “anonyme” lort som deles på Reddit ofte har en bagmand/kvinde som har personlige interesser heri – det kan være økonomiske (konkurrent) eller forsmået tilbeder. Eller begge dele…Motivet er underordnet – men det er handlingen ikke. Det skal straffes. Intet mindre.

Hertil kommer at journalister er blevet mere dovne – det betyder, at de kaster sig over de lavesthængende frugter. Fx Reddit. Jeg har allerede haft “fornøjelsen” af henkastede bemærkninger med injurierende løgne – direkte hentet fra Reddit. Som om det var sandheden. Fandme nej! Hvis Reddit er din kilde, skal du tage din journalistuddannelse om! Retfærdigvis fik begge journalister vældig røde ører og sagde ikke mere…Men løgne smitter men bliver IKKE sande af at blive delt flere gange.

Hvis ikke samfundet slår hårdt ned på digital chikane – også Reddit – så forplumrer den demokratiske debat endnu mere og vi ender med at være et samfund af anonyme tåber som råber efter andre anonyme tåber – og hvor ingen tør at stå frem med holdninger, meninger og ikke mindst viden.

Læs mere her:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13214275/Man-England-jailed-cyberflashing-photos.html