Novak Djokovic har netop givet et interessant interview til BBC – hvor slår fast, at han gerne mister chancen for at vinde French Open og Wimbledon, hvis prisen er et stik.

https://www.bbc.com/news/world-60354068

Hvad jeg synes er mest utroligt er, at det overhovedet er en verdens-nyhed. For at Novak´s krop er Novak´s krop – kan ingen vel benægte.

Vi er så lalleglade, forblændede, hjernevaskede nået frem til – eller ikke vi men en stor del af klodens beboere – at de eksperimentelle injektioner AKA corona-vaccinationer er noget vi bare blindt skal gå med til. Selv journalisten fra BBC hopper i stolen over målløshed over at Djokovic da ikke “bare” lader sig injicere. Vitterlig hopper i stolen. Måske endda det mest tankevækkende ved interviewet.

Ligesom Djokovic er jeg heller ikke anti-vaxxer (hvad det så end er) – og jeg er kæmpe fan af vores børnevaccinationer og har altid været det. Fordi det omhandler alvorlige sygdomme.

Men jeg tager lægeløftet alvorligt – ikke mindst primum non nocere. Plus har en helt almindelig og lægefaglig tilgang til al ny medicin, indgreb osv – nemlig at sikkerheden skal være stor og bivirkningerne stå mål med virkningen. Her lader meget tilbage at ønske sig ved de eksperimentelle injektioner AKA corona-vaccinationer. Det mest skræmmende er, at den sædvanlige kritiske tilgang – ikke mindst også fra mine kollegaer – og krav til nye behandlinger – er gået fuldstændig fløjten her.

I stedet for at tage en demokratisk debat – også blandt lægefæller – så er dem af os som ikke har glemt sædvanlig, lægefaglig tilgang til nyt stof – dem af os som ikke er hoppet gokkende rundt som en hovedløs høne – ja, vi er så blevet kaldt alt muligt grimt. Fremfor at tage debatten.

Anyway kudos til Djokovic. Jeg vil næppe kunne vinde en eneste bold – selv om jeg som ivrig tennisspiller gennem 50 år gerne forsøgte. Men jeg er nu alligevel stolt af, at det netop er en verdens-elitesportsmand fra MIN sportsgren, som står fast på at hans krop – ja det er HANS krop!