Ekstrabladet lyver – igen
Ekstrabladet bringer en artikel skrevet af Emma Busk om fritagelsesattester med mange usandheder. Jeg har omgående klaget over artiklen.
Jeg gør selvfølgelig intet ulovligt og må gerne udstede fritagelsesattester! Hvis jeg vil.
Ekstra Bladet gengiver Styrelsen for Patientsikkerhed, som henviser til §20 i autorisationsloven, hvoraf fremgår, at man skal optræde med omhu og uhildethed! Intet andet.
Der findes ingen dokumentation noget sted for, at man skal have b-autorisation for at lave en fritagelsesattest til testning. Ekstra Bladet henviser da heller ikke til en sådan. De lyver!
Tværtom har man fra Undervisningsministeriet side ikke stillet krav om at det er en særlig læge, som skal/kan udfylde fritagelsesattesten. En læge med a-autorisation kan i øvrigt arbejde under supervision fra en læge med b-autorisation. Det gør tusindvis af landets læger.
Det er således løgn, når Ekstra Bladet skriver, at jeg ikke må lave fritagelsesattester! Hvis jeg vil.
Herudover er det stærkt injurierende at omtale en eventuel politianmeldelse, som Ekstra Bladet ikke har nogen dokumentation for og dermed blot viderebringer rygter. Det er også i strid med god presseskik – og fjernes det ikke, indklages det straks til Pressenævnet.
Jeg gør intet ulovligt og der findes ingen dokumentation noget sted for, at man skal have b-autorisation for at lave en fritagelsesattest. Efter §20 i autorisationsloven skal man optræde med omhu og uhildethed og det gør jeg selvfølgelig altid.
Har du indtil nu kunnet stole på Ekstra Bladets ensidige jagt på frygt? Nej. Du kan heller ikke stole på dem nu. Jeg ødelægger deres ”fortælling” og forretning som bygger på jagten på frygt. Og så skal jeg trynes. Igen. Man vænner sig ikke til det. Men jeg har prøvet det en del gange før.
Og hvad så med undtagelse fra tests?
Jamen, du kan undtages, hvis du ikke tåler testningen. Det er IKKE et krav, at du har en fritagelsesattest. Man KAN bruge den, men det er ikke et krav. Fritagelsen bygger i bund og grund på tro og love. Ligesom fritagelse for mundbind gør.
Læs her om §20 i autorisationsloven (hvor der INTET står om at man skal have en b-autorisation)

https://danskelove.dk/autorisationsloven/20