“Jeg skal blot lige høre dig ad, for jeg troede du var en ven af huset”. Det er ordret, hvad en journalist fra DR spurgte en samarbejdspartner om, da han havde hørt et sandt rygte om vores coronarelaterede samarbejde. Han (min samarbejdspartner) svarede “Ja, og det er jeg stolt af. Er det da et problem her i et demokrati?”
Sådan var ordlyden, da journalisten “opdagede” vores coronarelaterede samarbejde. Min samarbejdspartner var tæt på at blive lige så censureret fra DR´s side, som jeg har været og er. Fuldstændig samme fortælling har jeg fra TV2 – hvor jeg bl.a. også har postet en afslørende email-korrespondance mellem en journalist på TV-2 nyhederne og en seer (læs andetsteds her på bloggen).

Jeg er og bliver udsat for ekstrem censur fra mediernes side. Mange af jer spørger mig vitterligt dagligt, hvorfor jeg ikke er på og i landsdækkende medier. Det forstår I ikke. Mit svar er meget simpelt og meget sørgeligt for landet – det handler nemlig om ekstrem censur. Intet andet.

Hvorfor denne censur? Nu hvor det bør være klokkeklart for alle, at jeg ikke alene havde ret fra starten – men har haft ret i hele forløbet (jeg glæder mig til, at I om 2 uger holder mig op på min lægefaglige vurdering, at der IKKE kommer nogen 3. bølge nu.)

Svaret er simpelt. Fordi jeg fra starten af har talt medierne og regeringen midt imod. Mit fokus har været og er fakta – snarere end jagten på frygt og magt. Ansvarlige medier gav mig selvfølgelig plads og taletid.

Censuren rammer jo ikke alene mig – den rammer mest af alt landet. Befolkningen og vores økonomi.

For havde man lyttet til mig, så havde jeg fra start nuanceret debatten meget mere. Jeg havde bragt fokus på manglende dokumentation – og omvendt sæsonvariationen. Jeg ville løbende have efterlyst proportioner i indsatsen herunder prisen for ikke mindst alvorligt syge, aflyste operationer, vores udsatte børn, triste ung, ensomme osv. Kort sagt balanceret vanviddet. Og nu ville jeg også for mange uger siden havde bidraget til, at landet omgående blev åbnet. Fordi fakta var og er som de nu engang er – nemlig at vi IKKE får en 3. bølge. Og at landet uden problemer kan åbnes. Med den viden i behold – som mange er blevet forholdt grundet censuren – ja, så havde presset på regeringen jo været massivt større.

Så censuren af mig (og hvem der ellers måtte være med samme lægefaglige indsigt og viden) har haft og har alvorlige konsekvenser for landet.

Derfor mener jeg da også, at netop ekstrem censur i medierne (som er let at dokumentere) bør føre til alvorlig selvransagelse. Både internt i medierne og også ifht demokratiet. Medierne får mediestøtte. Men for et demokrati er det jo vigtigt, at medierne ikke går “nogens” ærinde – men forbliver objektiv og kritisk. Det sidste år, har medierne næsten uden undtagelse “gået” statsministerens og regeringens ærinde. Helt grundlæggende og samtidig sikret, at narrativet om det store coronamonster blev understøttet. Selv nu. Det er jo rigtigt skidt for et demokrati og også den politiske opposition. Hvem den så end måtte være.

Så sent som idag laver pressen “breaking” om at Magnus Heunicke (som fortsat jagter magt og frygt) siger der er kommet 15 mutationer. Uden på nogen måde at sammenholde det med, at positivprocenten siden nytår har været snorlige – og at vi har opnået flokimmunitet. Nej – pressen går med på narrativet om det store coronamonster – selv om det nu bør være åbenlyst for enhver (selv det lille barn) at der selvfølgelig ikke kan løbes en epidemi igang nu. Det lader sig ikke gøre. Men den vinkel ønsker pressen åbenlyst IKKE.

Sig så ikke – at det er fordi pressen ikke kender fx mine vurderinger om fx flokimmunitet. Jeg ved, at mange journalister følger med dagligt. Også fra de store mediehuse. Så det er ingen undskyldning. I ved det jo godt – I vil bare ikke!

Fakta vil sejre. Heldigvis.

Tak for sociale medier.