Barselsorlov. Hvorfor har vi kæmpet for 1 års barselsorlov – ikke mindst for barnets skyld?

En politiker, Mette Abildgaard fra K, laver kæmpe ravage fordi hun ikke må tage sin 5 måneder (!) gammel barn med i salen. Nej, det er ikke Pia K der giver anledning til bekymring -trods alt – men det giver Mette Abildgaard fra K til gengæld. Hun er en skræmmende dårlig rollemodel for andre nybagte mødre (eller kvinder der vælger at få børn).

Hendes valg om at tilsidesætte sin barselsorlov har langt større konsekvenser end at Pia K bad hende gå udenfor med sin baby. Det er godt nok deprimerende. Det fører min tanker hen på da Lene Espersen fra samme parti for en del år siden valgte at gå på sit arbejde som minister 14 dage efter fødslen. Jeg tør dog ikke sige som den gang, at hun burde have fået en hundehvalp i stedet…for da måtte jeg lide den tort at blive kaldt hundehader, fordi jeg mente, at man kunne forlade en hvalp efter 14 dage….(ja interessant).

Babyer og børn har det hårdt disse tider og fra mange dagpasninger (som jeg underviser) fortæller de samstemmende at babyer bliver yngre og yngre, når de starter i dagpasningen. Og nej – et barn er IKKE en robot eller bamse man kan tage med sig rundt.

Så når en politiker vælger at springe sin barselsorlov over og tage en baby på 5 måneder med ´rundt´ og arbejde med baby under armen (eller i andre fremmedes arme som folketingsbetjentens) er det en hån mod børn generelt og ikke mindst barselsorloven. Så det har jeg ingen respekt for, og jeg synes det er decideret skræmmende.

Livet byder på valg – også om man vil have børn og give dem den tid de fortjener.