De sidste mange uger har været travle – ikke mindst fordi jeg jo har holdt snuden i sporet ifht at følge Covid19-tallene, den videnskabelige litteratur og politiske udmeldinger.

Vi kan roligt sige, at bølgerne er gået højt. Allerførst tak for jeres store opbakning og mange daglige mails, beskeder, opkald osv. Tak – den opbakning har jeg været meget taknemmelig for og er det fortsat. Og opbakningen stiger fortsat nu hvor det bliver klart hvilke tal som var de mest troværdige.

Desværre har tiden også været spækket med digital chikane. Et emne jeg – både frivilligt og ufrivilligt over de seneste år er blevet ekspert i. Jeg underviser og vejleder da også en del herom, da netop digital chikane er et stærkt stigende problem. Hvis jeg var i tvivl, skal jeg blot tænke tilbage på de sidste 3 måneder.

Når vi er kommet igennem denne corona-krise, tager jeg mere fat på nogle af disse hadske indlæg – og påtænker at offentliggøre navnene på dem, som har været medlem af en hadgruppe på FB mod min datter og jeg. Helt uhørt som voksne mennesker opfører sig. Men det må de stå til regnskab for – selvfølgelig. Så jeg tænker de glæder sig til, at deres familie, kollegaer og naboer kan se hvad de bruger deres fritid (og arbejdstid måske?) til. At udbrede grove løgne om andre. Problemet er nemlig med FB – at opslag og sådanne lukkede, hadske netværk desværre IKKE indekserer på fx google. Hvilket gør, at man hvis man fx søger på  deres navn IKKE får deres hadske kommentarer frem. Hvis de gjorde det, ville de selvfølgelig hurtigt ophøre og hver især ville lige tænke sig om en ekstra gang før de skrev noget ækelt og usandt om andre mennesker.

INGEN har nogensinde talt grimt til mig i virkeligheden. INGEN! Selv når vi har været uenige. Men på FB især er det helt legitimt at svine andre til – udbrede løgne, injurier og alt muligt ækelt. Det er langt fra kun mig det rammer – det rammer stort set alle. Selv dem der sviner andre. Jeg har – som du måske ved – længe efterlyst et netpoliti og lovgivning som dæmmer op for denne digitale chikane. Det er ødelæggende for vores demokrati og ødelæggende for rigtig mange mennesker – også ifht deres ansættelser.

Anyway – jeg vil lige slå følgende fast:

1) Jeg er IKKE højreradikal! Indtil nu har jeg aldrig stemt til højre for socialdemokratiet (hvorfor du nok forstår endnu bedre, hvor pinagtig den sidste tid har været for mig…)

2) Jeg er IKKE optaget af konspirationsteorier.

3) Jeg er ALDRIG blevet fyret noget sted fra.

4) Jeg har ALDRIG mistet min autorisation som læge eller fået den indskrænket

5) Jeg har ALDRIG taget nogen som helst ydelse fra nogen som helst borger – det har aldrig været min opgave som læge.

6) Jeg har ALDRIG snydt nogen.

Så fik vi de aktuelle løgne på plads. Dem som udbreder sådanne løgne har et meget stort problem med sandheden (og andre mennesker). Og det siger selvfølgelig rigtigt meget om dem selv og deres motiver. Hvis du ser det, håber jeg du anmelder det til FB som hvad det er – nemlig chikane.

Grundlovsdag afholder en tværpolitisk bevægelse atter en frihedsdemonstration  for at sikre, at Grundloven fremadrettet bliver respekteret. ALLE er hjertelig velkomne og det uanset hvor man befinder sig politisk. Blot man ønsker at værne om Grundloven.