Berlingske bragte i går – lørdag d. 7. september 2019 – et ækelt interview med Erik Brandt. Af så mange grunde. Et interview med en gammel alkoholiseret mand, som bliver ´liderlig af østers´ kunne man jo egentlig bare vælge at ignorere og tænke at det godt nok er kummerligt, når Berlingske mener en sådan omgang ukritisk mikronfonholderi fra Søren Franks side, skal finde vej til spalterne.

Men artiklen efterladte alligevel et åbent spørgsmål – nemlig hvem er egentlig de danske ´Jeffrey Epstein´. Når Erik Brandt stolt fortæller, at han har ´knaldet 5000 piger´- ja så er spørgsmålet jo om det 1)vitterlig var piger (og ikke kvinder) og 2) om det var frivilligt fra “pigens” side eller han udnyttede sin magtfulde position.

Jeg har ikke svaret. Men jeg synes det er interessant at danske medier ikke finder det betimeligt at undersøge, hvilke magtfulde mænd herhjemme, som gennem tiden har udnyttet og misbrugt piger og drenge seksuelt. For selvfølgelig har Danmark også sine Jeffrey Epstein´s. Plus en hel del mennesker som kender til et sådan misbrug – og i stilhed har accepteret det.

Kritisk og dybdeborende journalistik – hvor blev det egentlig af herhjemme? Når jeg læser et sådan interview tænker jeg, at det ville klæde Berlingske (eller andre statstøttede medier) at lave dybdeborende journalistik – på lige fod med fx The New Yorker og andre amerikanske medier, som om nogen har udøvet dybdeborende journalistik og fortsat gør.

Alene mikrofonholderi for en gammel brovterende alkoholiker er næppe et adelsmærke for en avis som Berlingske. Så jeg venter spændt på opfølgningen herpå. Vi skriver trods alt 2019 – hvor vi er blevet (nogenlunde) enige om at der er ligeværd mellem kønnene plus at vi afskyer seksuelle krænkelser og seksuelt misbrug. For det gør vi vel?