Vågner I ikke snart op derude? Jer som kan lægge to og to sammen. Jeg er ved at blive vanvittig af, at I ikke begynder at kræve ordentlighed af jeres politikere. Og det er jo jer, som har stemt dem ind. Dagens tal – på landsplan – viser at vi har udbrud nogle steder i landet og dagens tal er på 1,34%. Så jo der er en let stigning som tegn herpå. Det gode er dog, at vi må forvente, at de små udbrud hurtigt ´lægger´ sig igen.

Lad os tage tallene fra Odense. Spørger du den almindelige dansker vil de sige – uha de må vanvittig høje. Så høje, så kommunen vælger at sende 2000 (!!!) medarbejdere hjem at arbejde. For mig at se er det ligesom, hvis der gik en løve rundt i et aflukket område og man så valgte at skyde 956 ænder i et andet aflukke – og så veltilfreds bagefter glædede sig over, at nedskydningen af 956 ænder havde løst problemet med løven. Nej, vel!? Hovedrystende. Ganske enkelt hovedrystende. Og jo – udbruddet er atter på retur – både i Odense og København.

Hold lige fast i tallene. Odense – d. 1.9 var der 32 smittede – dagen efter 17 – så 15 – så 16 – så 20 og så 14 igår. Kan du forklare mig hvor den VOLDSOMME stigning er? For jeg kan ikke. Hvis det var lønforhandlinger, er jeg ikke sikker på, at du ville være tilfreds med stigningen – som jo reelt er et markant fald. Man får lyst til at sige “se mor, kejseren har ikke noget tøj på” – nu vi taler om Odense og tankerne falder på H C Andersen.

Jamen hvad så med København?

Jo altså der var tallet 1.9 34 – så 40 – så 54 – 47 – så 51 – og så 48 i går. Kan du få øje på en VOLDSOM stigning? En lettere stigning bevares. Men igen indsatsen helt, helt, helt ude af proportioner. Jeg må knibe mig i armen for ikke at tro, at det fortsat er en ond drøm, som vi befinder os i med frygtsøgende politikere bistået af alarmister.

Hvad skal vi så gøre?

1) Indstille os på at der vil komme udbrud

2) Undgå at smittede undgår en smitsom adfærd. Reelt handler det om, at du skal undgå at drikke af samme glas som andre, ryge af samme vandpipe, proppe hænderne/fingrene ned i samme mad og ikke hoste/nyse hinanden ind i snudeskaftet. Plus holde dine hænder rene. Sådan i store træk. Er du møj-forkølet og tror du smitter andre, så tager du de forholdsregler, som du nu skal. Spyt, snot, snask skal vi ikke udveksle med hinanden hvis vi kan undgå det – og det ikke drejer sig om vores elskede vi gerne kysser på.

Og så til regeringen. Hvad er det egentlig målet er? Der er praktisk talt INGEN indlagt med Covid19 og da slet ikke på intensiv og i respirator (2). Der er næsten ingen som dør MED Covid19. Kort sagt stort set alle kommer sig hurtigt og uden mén. Så hvad sigter vi egentlig efter? Ud over at inducere frygt i befolkningen og dermed bevare en magt over befolkningen – en magt som regeringen åbenlyst nyder.

Vi – og medierne – må kræve af regeringen, at de fortæller befolkningen, hvad målet er. Et er sikkert – COVID19 er kommet for at blive og udbrud vil vise sig i ny og næ histen og pisten. Og nej – vi hverken kan eller skal lukke landet – eller dele af det ned -hver gang en enkelt hoster.

Til dig vil jeg sige – se lige RIGTIGT godt på tallene igen. Ja, du har ret – det er de få tal som gør, at man har sat SÅ meget i værk. Synes du det er troværdigt? Synes du det er ansvarligt? Jeg gør ikke. Man kunne gøre rigtigt meget målrettet UDEN at pausere et samfund og en by.

Til alle jer der har bestilt vores bog “CoROpå – en samtalebog om Covid19”. Jeg glæder mig til, at I får læst bogen – og jeg krydser fingre for at vi kan sende de signerede eksemplarer på fredag og senest mandag.

Du kan nå at bestille et signeret eksemplar til særpris 149 kr (normalpris bliver 198 kr).

https://forlagetliva.dk/catalog/product/view/id/199/s/coropa-en-samtalebog-om-covid-19/